Werken bij omslag

De kickstart voor de Google-vaardigheden van je leerlingen

Om de vaardigheden van leerlingen te ontwikkelen hebben twee leerkrachten een leerlijn ontwikkeld waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen.

Home - ICT-oplossingen - Digital Skills for Kids
Deel deze pagina:Digital Skills for.Kids

Google is overal. De meeste mensen werken er dagelijks mee, al is het maar om online even iets op te zoeken. Voor leerlingen is het daarom heel nuttig om de basisvaardigheden voor het gebruik van Google - en dan specifiek G Suite for Education - goed onder de knie te krijgen. Heutink ICT biedt de ideale tool om dat mogelijk te maken: Digital Skills for Kids.

Vrijblijvend aanvragen

Leren door te horen, te zien en te doen

Veel mensen denken dat kinderen van nu 'vanzelf' met tools als die van Google kunnen werken. Maar de praktijk leert anders: veel leerlingen missen de vereiste basisvaardigheden om een document aan te maken of te delen of een afbeelding toe te voegen. Daar komt bij dat niet alle leerkrachten even handig zijn met de tools van Google. 

 

Volle lesroosters
En door de volle lesroosters is er vaak ook geen tijd om er echt werk van te maken. Daarom is er Digital Skills for Kids: dé oplossing om kinderen een vliegende start te geven in het (samen)werken aan documenten en presentaties met de Google-tools.

Leerkracht-onafhankelijk leerlijn

Digital Skills for Kids is een laagdrempelige en leerkracht-onafhankelijke leerlijn waarmee leerlingen van groep 5 t/m 8 zelfstandig leren werken met Google Drive, Google Documenten en Google Presentaties. Dit kan in 2 levels. Aan de hand van checklists en uitlegvideo's kunnen leerlingen de basisvaardigheden in zijn of haar eigen tempo en niveau ontwikkelen.Het mooie is ook dat de leerlijn zo is opgezet dat de vaardigheden gewoon kunnen worden geoefend met het lesmateriaal dat je al gebruikt.

Binnen een paar klikken aan de slag

Met Digital Skills for Kids kun je binnen een paar klikken aan de slag door het toe te voegen aan jouw Google Classroom. Elke leerling krijgt het werk vervolgens via Google Classroom en levert het daar weer in. Als leerkracht heb je daardoor een overzicht van al het werk van je leerlingen. Zo kun je efficiënt werken en de vorderingen eenvoudig bijhouden. Bekijk dit filmpje voor een heldere uitleg van hoe het allemaal precies werkt.

 

Wat levert het op?

De leerlingen kunnen zelf individueel bijhouden welke vaardigheden ze allemaal al beheersen. Zodra een leerling alle vaardigheden beheerst, kan hij of zij dit aantonen door een bewijswerk te maken. Bij een goede afronding krijgt de leerling een certificaat.

Wat heb je er voor nodig?

Om als school aan de slag te gaan met Digital Skills for Kids, heb je in ieder geval G Suite for Education van Google nodig. Hebben jullie dat nog niet op school, dan helpt Heutink ICT je er natuurlijk graag aan.

Snel aan de slag met 
Digital Skills for Kids?

Willen jullie op school je leerlingen op een effectieve en leerkracht-onafhankelijke manier zelfstandig laten werken aan hun Google-basisvaardigheden? Neem contact met ons op. Dan zorgen wij ervoor dat je snel aan de slag kunt met Digital Skills for Kids. 


Contact opnemen

Wat leveren wij concreet?

We begrijpen dat je graag wilt weten wat je kunt verwachten als je aan de slag gaat met de leerlijn Digital Skills for Kids. De volgende punten richten wij in, maken we beschikbaar of gaan we samen mee aan de slag: 

  • toegang tot actuele video's, checklists, opdrachten en certificaten 
  • teamtraining op locatie voor leerkrachten die met Digital Skills for kids gaan werken 
  • een volledig ingerichte Google Classroom-omgeving voor iedere groep met daarin de opdrachten, checklists en certificaten 
  • een voorbereidende online sessie met de ICT-coördinator 


Je team Google-vaardiger maken?

Kunnen jullie als team zelf ook nog wel wat Google-vaardigheden gebruiken? Dan is onze online Bootcamp Google wat je zoekt. Tijdens deze Bootcamp leer je in drie kleinschalige sessies (maximaal 15 deelnemers) onder meer: 

  • innovatieve lessen geven met Google Classroom
  • samenwerken op afstand met Google Drive
  • digitale toetsen maken met Google Formulieren

  De bootcamp Google bereidt je bovendien voor op het Google Certified Educator-examen. 

Starten met 
Digital Skills for Kids

Wil je aan de slag met je leerlingen met hun Google-basisvaardigheden? Neem contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je snel kan starten met Digital Skills for Kids. 

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*