Dé ICT-totaalleverancier voor het onderwijsHeutink ICT is een ICT-totaalleverancier met ruim 100 jaar onderwijservaring. Met onze heldere visie, specifieke onderwijservaring en hoogwaardige technische kennis zijn we een gewild gesprekspartner voor alle geledingen in het onderwijs. Samen creëren we oplossingen die werken – vandaag én morgen.


OnderwijsspecialistHeutink

Voorop in kennis en ervaring

Heutink ICT werd in 1998 opgericht door de automatiseerder Lesscher IT en de gerenommeerde onderwijsleverancier Heutink. Dankzij deze partijen kunnen wij tot op de dag van vandaag ons voordeel doen met een schat aan kennis en ervaring op zowel technisch als onderwijskundig vlak. Dat vertaalt zich in een grote voorsprong in ons vakgebied.

Onze partners

Heutink

Heutink Primair Onderwijs heeft ruim 100 jaar ervaring in het onderwijs. Vandaag de dag is het bedrijf de landelijk totaalleverancier voor primair onderwijs, kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen, welszijnssector en voortgezet onderwijs. Vanuit de hoofdvestiging in Rijssen (Overijssel) wordt ruim 60% van alle basisscholen in Nederland bediend.

Reinders

Heutink ICT heeft sinds 2012 een strategisch partnerschap met Reinders Oisterwijk. Dat betekent dat Reinders Oisterwijk met al haar onderwijsinhoudelijke expertise en in nauwe samenwerking helpt bij de ontwikkeling van ICT oplossingen. Deze worden vervolgens door Heutink ICT geïmplementeerd en beheerd bij klanten van Reinders. 

Onderdeel van de Odin Groep

Heutink ICT maakt inmiddels onderdeel uit van de Odin Groep. Deze Hengelose groep ICT bedrijven heeft een sterke focus op het onderwijs en heeft mede door haar eigen datacenters alle kennis en faciliteiten in huis om snel in te spelen op de mogelijkheden die de cloud biedt. De samenwerking met Heutink is nu overigens nog net zo intensief als in de beginjaren.

De pijlers onder ons bestaan

Interactieve leermiddelen

Met het huismerk HD-board heeft Heutink ICT van de eerste dag een voorsprong gehad op gebied van interactieve leermiddelen. Het digitale schoolbord werd, mede door de unieke software en content, al in haar eerste levensjaar door ICT op school uitgeroepen tot het beste digibord. Inmiddels heeft het HD-board concurrentie gekregen van een ander huismerk, de Predia Touch.

Kennispartner

In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld van een vooral technisch georiënteerd dienstverlener tot een kennispartner met een veel bredere scope. Onze adviseurs kennen de onderwijspraktijk en weten ook wat er gaande is in de ICT. Die combinatie heeft geleid tot een breed portfolio met trainingen en adviesdiensten om scholen te helpen een heldere en doelgerichte visie op ICT te formuleren én te implementeren.

Interactieve leermiddelen


Onze visiesamen leren

Overstijgend

ICT in het onderwijs gaat allang niet meer over techniek alleen. Het gaat alleen over de beste manier om technologie te gebruiken om kinderen te laten leren. Met aandacht voor een voortdurende stroom aan nieuwe ontwikkelingen en thema’s, zoals mobility, de cloud en single sign-on. Heutink ICT heeft de overstijgende visie om het onderwijs over de volle breedte terzijde te staan.

Educatief partner

Op grond van pure visie speelt Heutink ICT in het onderwijs steeds vaker een rol als educatief partner. Wij kunnen instellingen in alle geledingen van het onderwijs helpen stappen te maken en ambities te toetsen aan de werkelijkheid. Daarbij voeden we onszelf met de waardevolle expertise die binnen de instellingen aanwezig is. Zo kunnen we steeds beter werken aan ons ultieme doel: scholen zodanig op maat bedienen met ICT dat kinderen steeds beter kunnen leren. Ook belangstelling voor een constructieve samenwerking? Laat het ons weten!

Educatief Partner


Meer dan primair onderwijsOns specialisme is breed toepasbaar

Heutink ICT heeft zich vanaf het begin sterk toegelegd op het primair onderwijs. De expertise die we zo hebben opgedaan, is echter uitstekend toepasbaar in allerlei andere onderwijsomgevingen. Naast basisscholen bieden we ook andere onderwijsgerelateerde organisaties ICT-adviezen en -oplossingen op maat.

Overal in het onderwijs

Heutink ICT is er voor onder andere:

  • Primair onderwijs
  • Voortgezet onderwijs
  • Bovenschoolse besturen
  • Beroepsonderwijs en universiteiten
  • Buitenschoolse opvang
Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep