Betrokken blijven in de klas met AV1

AV1 neemt in de klas de plaats in van de afwezige leerling. De robot is uitgerust met 4G en mechanische en audiovisuele tools. Daardoor kan hij fungeren als de ogen, oren en stem van het kind. Bij de robot hoort een app waarmee kinderen zelf kunnen bepalen wanneer ze verbinding maken met de klas, of die verbinding juist verbreken. Via de app laat AV1 het kind zien en horen wat er in de klas gebeurt.

Langdurig ziek thuis en toch meedoen in de klas?

Digitaal onderwijs met MOO biedt steeds meer geweldige mogelijkheden. En het mooie vind ik dat alle leerlingen daarvan kunnen profiteren. Ook als ze, bijvoorbeeld door ziekte, een hele tijd niet in de klas aanwezig kunnen zijn. Want MOO is altijd en overal toegankelijk, via elk device. Bovendien zoeken we bij Heutink ICT continu naar nieuwe middelen waarmee kinderen ook thuis die belangrijke contacten met klasgenoten en docenten kunnen hebben. Het jongste voorbeeld is een zogenaamde ‘telepresence robot’, die ervoor zorgt dat een ziek kind thuis toch kan aanhaken bij wat er in de klas gebeurt. Lees meer in het blog van onze collega Sophie Opdeijn.

Blog

Zien is geloven met AV1!

Nieuwe technologie kan op papier heel aantrekkelijk en inspirerend zijn. Maar ik vind dat het nog veel mooier wordt als je de voordelen aan den lijve kunt ervaren. Dat bleek maar weer eens tijdens het evenement Robotica en kunstmatige intelligentie & onderwijs, op 7 februari jongstleden in Den Haag. Daar lieten we de bezoekers ‘live’ kennismaken met de mogelijkheden van AV1. De reacties waren heel enthousiast. Lees meer in het blog van onze collega Sophie Opdeijn.

Blog

De pluspunten van AV1

Een groot voordeel van AV1 is dat het een gevoel geeft dat de afwezige leerling deelneemt aan de lessen in de klas. Dit zijn nog meer voordelen:

  • Een fysieke robot die de plaats inneemt van het afwezige kind
  • De leerling kan AV1 gemakkelijk verplaatsen
  • Gemakkelijk te bedienen middels de app
  • Discreet te gebruiken doordat de leerling niet visueel aanwezig is in de klas

De aansluiting van de afwezige leerling bij het leerproces wordt gestimuleerd en als het kind weer terugkomt op school, is het in veel opzichten helemaal bij. AV1 is daarmee een product dat helemaal past bij de missie van Heutink ICT: de mogelijkheden van ICT laten werken voor het lerende kind.

Neem contact op

Informeer naar de mogelijkheden van AV1 bij jou in de klas!

Heb je nog vragen, heb je advies nodig of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.


Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*