Beheer

Wil je leerlingen laten werken met G Suite for Education, zodat ze kunnen samenwerken in Google Drive en opdrachten kunnen inleveren in Google Classroom? Of wil je alleen gebruik maken van Chromebooks? In beide gevallen hebben je leerlingen een Google-account nodig. Dat kan resulteren in een schaduwadministratie en nog een extra account die je leerlingen moeten onthouden.

Voor basisscholen die met MOO 2.0 werken hebben we een directe koppeling gebouwd met de beheerdersomgeving van Google, waardoor je leerkrachten en leerlingen bij G Suite of op Chromebooks kunnen inloggen met hun MOO-account. Dit heeft grote voordelen:

  • je hoeft niet handmatig accounts aan te maken voor iedere leerling of leerkracht;
  • je leerlingen hoeven maar één account te onthouden;
  • je leerlingen zijn meteen ingelogd bij alle Basispoort-applicaties;
  • wijzig je een wachtwoord in MOO, dan wordt deze ook meteen voor de Google-account gewijzigd;
  • leerlingen in de onderbouw kunnen inloggen met een plaatjeswachtwoord.

Daarnaast kunnen wij voor vo-, mbo-, hbo- en wo-instellingen koppelingen realiseren met bijv. de Kennisnet Federatie of je student-informatiesysteem. Meer weten? Neem contact op voor een verkennend gesprek.


Inrichting

Om aan de slag te kunnen gaan met G Suite for Education en/of Chromebooks heb je een beheerdersomgeving nodig. Het inrichten van deze omgeving kan een flinke klus zijn waarbij je zeker moet weten dat wat je aanpast het juiste effect heeft. We hebben het immers over werk van leerlingen, leerkrachten en mogelijk privacygevoelige gegevens.

Ga je via ons aan de slag met G Suite for Education of Chromebooks, dan kunnen wij de de omgeving in overleg inrichten om zo de juiste balans te vinden tussen veiligheid, beheersbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep