Beheer

Wil je leerlingen laten werken met G Suite for Education, zodat ze kunnen samenwerken in Google Drive en opdrachten kunnen inleveren in Google Classroom? Of wil je alleen gebruik maken van Chromebooks? In beide gevallen hebben je leerlingen een Google-account nodig. Dat kan resulteren in een schaduwadministratie en nog een extra account die je leerlingen moeten onthouden.

Voor basisscholen die met MOO 2.0 werken hebben we een directe koppeling gebouwd met de beheerdersomgeving van Google, waardoor je leerkrachten en leerlingen bij G Suite of op Chromebooks kunnen inloggen met hun MOO-account. Dit heeft grote voordelen:

  • je hoeft niet handmatig accounts aan te maken voor iedere leerling of leerkracht;
  • je leerlingen hoeven maar één account te onthouden;
  • je leerlingen zijn meteen ingelogd bij alle Basispoort-applicaties;
  • wijzig je een wachtwoord in MOO, dan wordt deze ook meteen voor de Google-account gewijzigd;
  • leerlingen in de onderbouw kunnen inloggen met een plaatjeswachtwoord.

Daarnaast kunnen wij voor vo-, mbo-, hbo- en wo-instellingen koppelingen realiseren met bijv. de Kennisnet Federatie of je student-informatiesysteem. Meer weten? Neem contact op voor een verkennend gesprek.


Inrichting

Om aan de slag te kunnen gaan met G Suite for Education en/of Chromebooks heb je een beheerdersomgeving nodig. Het inrichten van deze omgeving kan een flinke klus zijn waarbij je zeker moet weten dat wat je aanpast het juiste effect heeft. We hebben het immers over werk van leerlingen, leerkrachten en mogelijk privacygevoelige gegevens.

Ga je via ons aan de slag met G Suite for Education of Chromebooks, dan kunnen wij de de omgeving in overleg inrichten om zo de juiste balans te vinden tussen veiligheid, beheersbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.


Classroom management in MOO op chromebooks

Schermbewaking (ook wel classroom management) is voor leerkrachten een handig middel om mee te kijken op het beeldscherm van een leerling. Niet alleen om te voorkomen dat leerlingen ongewenste dingen doen, maar ook om hen individueel te helpen tijdens de les. Met de meekijksoftware van NetOp Vision blijf je als leraar altijd de regie houden. NetOp Vision for Chromebooks is bij Heutink ICT verkrijgbaar tegen een speciaal gereduceerd tarief. 

Pluspunten NetOp Vision voor Chromebooks

  • Online meekijken en orde houden
  • Alle devices in de klas monitoren
  • Enkele of alle chromebooks tegelijk blokkeren
  • Je eigen scherm clonen in de klas; leerlingen kunnen meekijken
  • Scherm van de leerling projecteren op een touchscreen

Een demo aanvragen Meer informatie

Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep