Hét centrale startportaal voor het onderwijs


Het onderwijs heeft via internet toegang tot een ongekende bron van kennis en communicatieve mogelijkheden. In deze online wereld heeft MOO (Mijn Omgeving Online) als centraal startportaal een doorslaggevende voorsprong.

Klik hier voor MOO.nlMOO, Leren met HeutinkICT is een evolutie

MOO, Leren met Heutink is een initiatief van de onderwijsspecialisten Heutink en Reinders en ICT specialist Heutink ICT, in samenwerking met de educatieve uitgeverijen. Deze unieke combinatie die er voor zorgt dat de verbinding gelegd wordt tussen visie, digitale leer- en werkomgeving, educatieve content, infrastructuur en devices. Aan de hand van het door ons ontwikkelde MOO, leren met Heutink stappenplan helpen wij u uw visie op (digitaal) leren te vertalen naar ICT oplossingen, met een centrale rol voor de leerkracht. Zo is ICT geen revolutie meer, maar een evolutie!

Lees meer over MOO, Leren met Heutink

 

Uniek leer- en communicatieplatform

Mijn Omgeving Online (MOO)

Flexibel en toegankelijk

Mijn Omgeving Online (MOO) is een complete, zeer uitgebreide, persoonlijke online leer- en werkomgeving met sociale functionaliteiten. MOO is ontwikkeld voor de cloud, is device-onafhankelijk en bevat het gemak van single sign-on. Hierdoor is het voor gebruikers niet meer nodig om verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden.
Het gemak van één inlog

Eén enkele inlog geeft toegang tot alle relevante online informatie, toepassingen en communicatiemogelijkheden die relevant zijn. Bovendien is toegang tot Basispoort en Kennisnet Federatie geïntegreerd, wat het mogelijk maakt om toegang te krijgen tot software van uitgevers en andere contentleveranciers. Dit alles maakt MOO een uniek platform waar alle onderwijsgerelateerde en administratieve processen samenkomen.

MOO

Wat heeft MOO te bieden?MOO in de praktijk

Om de vele mogelijkheden van het werken met MOO  te verduidelijken, hebben we een aantal denkbare praktijkscenario’s opgesteld. We maken hierbij onderscheid in primair en secundair onderwijsproces. Het primaire proces is gericht op het gepersonaliseerd leren met behulp van ICT. Het secundaire proces richt zich bijvoorbeeld op het voorbereiden van lessen, administratie in MOO en het beheer van het netwerk.

Bekijk de scenario's
De functionaliteiten

Enkele functionaliteiten onderverdeeld in leer-, sociale- en werkomgeving.

Leeromgeving

 • Programmabibliotheek
 • Zeer flexibel opgezet en in te richten

Sociale omgeving

 • Veilig, afgesloten sociaal platform voor het onderwijs
 • Feedback mogelijk op diverse plaatsen

Werkomgeving

 • Alle programma’s en functies in één portaal 
 • Integratie van Office 365 en Google Apps

Een ultramodern platform; klaar voor de toekomst!

Klik hier voor alle functionaliteiten

MOO Functionaliteiten

Enjoy the MOOvies

Bekijk de verschillende 'MOOvies'; korte filmpjes van zo'n 20 seconden waarin we steeds een feature van MOO uitlichten. De komende tijd zullen we regelmatig nieuwe MOOvies presenteren om de vele praktische pluspunten van MOO 2.0 te presenteren. Bovendien gaan we natuurlijk gewoon door met de verdere ontwikkeling van het platform en het toevoegen van nieuwe features, mede op basis van feedback vanuit de scholen. Wilt u op de hoogte blijven en ook een melding krijgen van de volgende MOOvies? Vul dan het formulier op de MOO website in. 

Bekijk alle MOOviesVoordelen voor elk type gebruiker


MOO bedient iedereen op maat

MOO is ontwikkeld om het leerkrachten, leerlingen, ouders/verzorgers en ICT-coördinatoren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarbij ervaart elk type gebruiker specifieke voordelen.

Leerlingen: MOO stimuleert

MOO sluit als persoonlijke online leeromgeving helemaal aan op de belevingswereld van kinderen. Zij worden gestimuleerd om bijvoorbeeld:

 • Hun belevenissen en vorderingen op school te delen.
 • Resultaten te boeken om trots op te zijn.
 • Te communiceren met medeleerlingen, maar ook met leerkrachten.

ICT-coördinatoren: puur beheergemak

Voor ICT-coördinatoren is MOO vooral een centrale beheeromgeving die overal te benaderen is. Met het grootste gemak kan de ICT’er bijvoorbeeld:

 • Gebruikers aanmaken, instellingen aanpassen en software toekennen.
 • Interne servicemeldingen doorzetten naar de Servicedesk.
 • In het geval van een ondersteunde netwerkomgeving als deklas.nu: lokale settings aanpassen.
MOO voor iedereen