Toepassingen voor het onderwijs

In de praktijk zien we voornamelijk scholen die met Office 365 werken voor de opslag van documenten in de cloud. Vaak gebruiken zij een mooi ingerichte omgeving in SharePoint voor schooldocumenten en de OneDrive voor de persoonlijke documenten. Toch zien wij steeds vaker dat gebruikers de mogelijkheden buiten de mail en documentopslag gaan verkennen. OneNote wordt steeds vaker gebruikt ter vervanging van de mappen met tabbladen en wordt soms zelfs ingezet als portfolio in de klas! Maar ook Forms voor het maken van vragenlijsten, intekenlijsten voor oudergesprekken of een quiz voor leerlingen. Lees voor meer tips & tricks deze blog.


Heutink ICT Bootcamp Office 365


Wordt Microsoft Innovative Educator!

Met het Microsoft Innovative Educator Netwerk brengt Microsoft scholen en leraren bij elkaar en ondersteunt hen om op een eigen manier onderwijs met inzet van Microsoft-technologie beter in te vullen. In de Heutink ICT Bootcamp Office 365 leer je in drie dagdelen alles wat je nodig hebt om Microsoft Innovative Educator te worden. Je gaat aan de slag met verschillende tools zoals Microsoft Teams en OneNote. In een korte tijd leer je je didactiek te verrijken.

Wat leer je in deze praktische Bootcamp?

 • Algehele basisvaardigheden voor de Office 365 omgeving (tips & trics)
 • Het maken van creatieve presentaties met Sway (of nieuwsbrief)
 • Het organiseren van je aantekeningen in OneNote (klassenmap)
 • Het maken van toetsen en quizzen in Forms
 • Je verkent de mogelijkheden van een papierloos klaslokaal met Teams
 • De samenwerking te bevorderen tussen leerlingen
 • En nog veel meer

Deze Bootcamp bestaat uit 3 aparte sessies en wordt afgesloten met het online examen voor Microsoft Innovative Educator.


Bootcamp Office 365 op jouw school?

Wij bieden deze Bootcamps in-company aan zodat deze binnen de context van de school of stichting kunnen worden uitgevoerd. In overleg met de school of stichting kiezen we de inhoud en de drie momenten waarop de Bootcamps worden aangeboden. Prijs: € 1.600,- (tot 20 deelnemers), excl. BTW.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.


Frisse Start Sessies Office 365

Veel scholen zijn van plan om in het nieuwe schooljaar de overstap naar ‘the cloud’ te maken. Een tijdrovende taak die hierbij hoort, is het opruimen en herstructureren van teammappen. We merken dat scholen het prettig vinden hun kennis dan actueel te hebben.  

Met de Frisse Start Sessies kun je een serie van drie bijeenkomsten plannen met één van onze onderwijsconsulenten die gespecialiseerd is in Office 365. Jij bepaalt de inhoud en de onderwijsconsulent adviseert over de aansluiting en de vorm. Welke inhoud je ook kiest, aan het einde van deze sessies heb je het volgende bereikt:

 • Gezamenlijke schooldocumenten staan in de cloud
 • De SharePoint omgeving heeft een logische/opgeruimde mappenstructuur
 • Het team kent haar weg in de verschillende online apps
 • Het team weet hoe ze moeten werken met online opgeslagen documenten

Inhoud: 3 bijeenkomsten van 1,5 uur met een onderwijsconsulent.
Prijs: € 1.600,- (tot 20 deelnemers) excl. BTW. 

Wil je meer weten of wil je een Frisse Start Sessie inplannen? Neem dan contact met ons op.

Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep