Lezen gaat steeds beter als je hoort wat je ziet

Tekst-naar-spraaksoftware maakt het mogelijk dat leerlingen, die bijvoorbeeld vanwege dyslexie moeite hebben met lezen en schrijven, hun vaardigheden sterk kunnen verbeteren. ReadSpeaker maakt het mogelijk dat ze tekst tegelijkertijd kunnen lezen én beluisteren. Reden genoeg om een samenwerking aan te gaan met deze absolute specialist!

Tekst-naar-spraak werkt!

ReadSpeaker biedt een handige voorleeshulp die een audioversie creëert van teksten op webpagina’s. Teksten kunnen tijdens het voorlezen worden voorzien van zichtbare highlights, zodat de leerling de voorgelezen tekst letterlijk woord voor woord kan volgen; een uitstekende oefening. Onderzoek toont aan dat tekst-naar-spraaktechnologie resulteert in verbeterde woordherkenning, woordenschat, spreekvaardigheid en nauwkeurigheid, en bovendien een positieve invloed heeft op het geheugen, de motivatie en het zelfvertrouwen. Heutink ICT heeft deze voorleeshulp intussen geïntegreerd in de digitale leeromgeving MOO.

Meer informatie

TextAid
Functies
Beschikbaar via MOO

De complete én betaalbare leesoplossing 

De genoemde voorleeshulp is nog maar het begin. Want ReadSpeaker biedt ook een complete geïndividualiseerde en zeer betaalbare leesoplossing voor het onderwijs: ReadSpeaker TextAid. Deze oplossing werd speciaal ontwikkeld om naast websites ook leermaterialen, e-books en andere digitale documenten of toepassingen voorleesbaar te maken. De applicatie kan tevens worden gebruikt voor het inlezen en laten voorlezen van aangepaste schoolboeken vanuit Dedicon (waarbij Dedicon uiteraard wel de gebruikelijke kosten in rekening brengt). Verder is het mogelijk om zelf teksten te typen met een hoorbare schrijfhulp en spellingcheck. Bovendien kunnen scholen met TextAid lesmateriaal aanbieden op een flexibele manier die zich aanpast aan de verschillende leerstijlen van leerlingen.

Meer informatie

Een greep uit de functies

 • Kopieer en plak elke tekst die je wil laten voorlezen
 • Luister naar tekst in ge-uploade documenten
 • Laat gescande documenten en afbeeldingen voorlezen
 • Aanpasbare voorleessnelheid
 • Aanpasbaar tekstdisplay met verschillende lettertypes, waaronder OpenDyslexic
 • Laat tekst voorlezen terwijl je typt, inclusief spellingcheck
 • Download de tekst waarnaar je luistert als MP3-bestand
 • Sprekende calculator kan getallen en berekeningen voorlezen

Positieve effecten op leerlingen

 • Betere woordherkenningsvaardigheden, grotere woordenschat
 • Verbeterd begrijpend lezen, spreekvaardigheid, nauwkeurigheid en concentratie
 • Stimuleert het geheugen voor informatie
 • Verhoogde motivatie en zelfvertrouwen
 • Positievere houding met betrekking tot lezen
 • Meer betrokkenheid in de klas en thuis

Ook beschikbaar via MOO

Doordat ReadSpeaker TextAid web-based is, kan de oplossing worden geïntegreerd in vrijwel elk platform. Ook vanuit MOO kunnen we de complete functionaliteit van deze unieke webapplicatie beschikbaar stellen. Via een speciaal TextAid-tegeltje kan de school dan beschikken over een machtig wapen in de strijd tegen dyslexie.

Zeer vriendelijk geprijsd

ReadSpeaker TextAid biedt veel functionaliteit voor een zeer vriendelijke prijs. Je hebt al een TextAid schoollicentie vanaf € 400,- . Zo kun je TextAid breed inzetten, bijvoorbeeld voor ‘snelle’ leerlingen die alvast Engels willen leren. Met een dyslexieverklaring kunnen we deze schoollicentie voor een speciaal tarief aanbieden. Geïnteresseerd in TextAid? Neem dan contact op en/of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact op

Praktische training

Wil je dat jouw team gelijk aan de slag kan met deze handige software? Voor ReadSpeaker Textaid bieden we een praktische training aan; in één dagdeel weet je hoe je de software werkt en hoe je deze in de klas kunt inzetten.

Informeer naar de mogelijkheden!

Heb je nog vragen, heb je advies nodig of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.