De allerslimste WiFi oplossingBij Heutink ICT merken we dat steeds meer scholen hun onderwijs mobiel willen maken met behulp van WiFi. Dat vraagt om een schaalbare plug&play-oplossing met een perfecte performance tegen een scherpe prijs. Daarom hebben wij gekozen voor de allerslimste op dit gebied: Ruckus Wireless.

Smart WiFi

Smart WiFi

Een ijzersterke schakel

De kwaliteit van een mobiele oplossing wordt bepaald door de internetverbinding, de routers en de WiFi-spots. Elk onderdeel moet voldoen aan een bepaalde norm. In deze keten vormt de Smart Wifi van Ruckus een ijzersterke schakel met een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

Kostenbeheersing

Het voordeel van WaaS

Heutink ICT biedt de Ruckus-oplossing aan op basis van WaaS (Wireless as a Service). Zo hoef je maar minimaal te investeren om een maximaal presterend draadloos netwerk in huis te halen. Daarbij kun je desgewenst de kosten verdisconteren in een vaste prijs per jaar.

Specialistische kennis

Authorized Top Dog Partner

Heutink ICT mag zich Authorized Top Dog Partner van Ruckus Wireless noemen. Dat houdt onder meer in dat wij alle specialistische kennis in huis hebben om Ruckus in het Nederlandse onderwijs te implementeren. Voor klanten is de Top Dog-status dus vooral een extra garantie voor kwaliteit in de allerslimste WiFi-oplossingen.

 

top dog


De kracht van Ruckus WirelessKracht en eenvoud

Het ZoneFlex-systeem van Ruckus is een compleet adaptief Smart WLAN-systeem met de kracht en de eenvoud waar het onderwijs om vraagt.

ZoneFlex


Specialist in Smart WiFi

Ruckus Wireless staat als specialist voor een breed en beproefd spectrum aan WiFi-oplossingen, van stand-alone access points tot aan high-end draadloze netwerken voor primair en voorgezet onderwijs.

Gebruikersgemak

ZoneFlex is volledig meshable en gemakkelijk en snel te installeren, configureren en uit te breiden.

De voordeligste oplossing

Ruckus Wireless biedt meer features en functionaliteiten dan andere fabrikanten, terwijl er voor een netwerk vaak minder access points nodig zijn. De Total Cost of Ownership is daardoor lager dan bij welke andere oplossing ook.

Efficiënt en veilig

Intelligente technologie

Ruckus Smart WiFi maakt gebruik van BeamFlex. Deze intelligente antennetechniek zorgt automatisch voor een maximaal signaal, een hogere doorvoersnelheid en een stabiele verbinding. Het systeem scant voortdurend de omgeving af en leert een ideale weg te kiezen waarbij storingsbronnen worden ‘ontweken’.

Minimale WiFi-straling

Hoewel nooit is aangetoond dat WiFi-straling schadelijk is voor de gezondheid, is het prettig om te weten dat Ruckus-technologie ervoor zorgt dat er minder signalen in de lucht zijn dan bij andere WiFi-apparatuur. BeamFlex zendt heel gericht en efficiënt. Vermogens worden geminimaliseerd en antennes worden uitgeschakeld waar geen dekking nodig is.

BeamFlex levert veel op:

 • een stabiel draadloos netwerk
 • tot 3 keer zoveel performance en bereik
 • tot 8 keer betere dekking
 • maximale energie-efficiëntie
 • geschikt voor streaming video en VoIP

De voordelen van Wave 2

De accesspoints van Ruckus beschikken over Wave 2. Dit is de nieuwe, verbeterde versie van Wave 1. De belangrijkste eigenschap van Wave 2 is Multi-User MIMO (MU-MIMO) dat zorgt voor een hogere netwerkcapaciteit. Via MU-MIMO kan het accesspoint meerdere mobiele apparaten tegelijkertijd bedienen en dit bevordert de snelheid van de verbindingen aanzienlijk. Daarnaast wordt door Wave 2 de bandbreedte vergroot van 80MHz naar 170 MHz. Hierdoor loopt de snelheid bij Wave 2 op naar 866 Mbps.

BeamFlex


EduroamEduroam

Gratis gekoppeld aan Eduroam

Met eduroam, een internationaal initiatief voor het onderwijs, kunnen leerkrachten en leerlingen toegang krijgen tot het draadloze gastnetwerk van een andere school. Veilig en zonder extra inlog. Dat kan heel handig zijn, bijvoorbeeld wanneer twee scholen samen een project doen.

Geen eigen RADIUS-server nodig

In Nederland wordt eduroam aangeboden via een speciale (RADIUS-) server van Kennisnet. Daarbij heeft Heutink ICT een primeur: wij zijn de eerste IT-dienstenleverancier die eduroam aanbiedt aan het primair onderwijs. Via onze Ruckus WaaS-oplossing kunnen onze klanten gratis aansluiten bij het eduroam-initiatief zonder zelf een RADIUS-server te hoeven inrichten. 

Voorwaarden

 • De school dient in het bezit te zijn van een eigen inlogdomein.
 • De Internet Service Provider van de school moet een record aanmaken (dat kan worden aangeleverd en tegen een kleine vergoeding geïnstalleerd door Heutink ICT).
 • De school (of het bestuur) moet zijn aangemeld bij Kennisnet.
 • De precieze voorwaarden worden doorgesproken met de betreffende verkoopadviseur.

Meer weten over Wifi?


Wil je ook perfect werkende WiFi op school? Neem dan nu contact met ons op voor een grondige WiFi-scan. Wij inventariseren dan je huidige situatie en komen met een voorstel op maat. Je zult zien: dat werkt beter!

WiFi op school
 • *
 • *
 • *
 • *
Heutink ICT is onderdeel van de Odin Groep