Smart WiFi van Ruckus:
een ijzersterke schakel

Als jij in de klas wilt gaan werken met tientallen devices, is het zaak dat je WiFi goed op orde is. Wij bieden de perfecte oplossing met Smart WiFi van het gespecialiseerde topmerk Ruckus.

Minimale investering, maximale prestaties
Maximaal signaal
Minimale WiFi-straling
Snellere verbindingen

Minimale investering, maximale prestaties

Heutink ICT biedt de Ruckus-oplossing aan op basis van WaaS (Wireless as a Service). Zo hoef je maar minimaal te investeren om een maximaal presterend draadloos netwerk in huis te halen. Daarbij kun je desgewenst de kosten verdisconteren in een vaste prijs per jaar.

Altijd maximaal signaal

Ruckus Smart WiFi maakt gebruik van BeamFlex. Deze intelligente antennetechniek zorgt voor:

  • een maximaal signaal
  • een stabiel draadloos netwerk
  • tot 3 keer zoveel performance en bereik
  • tot 8 keer betere dekking
  • maximale energie-efficiëntie
  • mogelijkheden voor streaming video en VoIP

Minimale WiFi-straling

Dankzij de technologie van Ruckus zijn er minder signalen in de lucht dan bij andere WiFi-apparatuur. Dat komt doordat de signalen heel gericht en efficiënt worden verzonden. Vermogens worden geminimaliseerd en antennes worden uitgeschakeld waar geen dekking nodig is.

Snellere verbindingen

De accesspoints van Ruckus werken met Wave 2. De belangrijkste eigenschap van Wave 2 is Multi-User MIMO (MU-MIMO), dat zorgt voor een hogere netwerkcapaciteit. Via MU-MIMO kan het accesspoint meerdere mobiele apparaten tegelijkertijd bedienen. Dat bevordert de snelheid van de verbindingen aanzienlijk. Daarnaast vergroot Wave 2 de bandbreedte van 80MHz naar 170 MHz, waardoor de snelheid oploopt tot 866 Mbps.

Pluspunten van Ruckus Wireless

Kracht en eenvoud

Het ZoneFlex-systeem van Ruckus is een compleet adaptief Smart WLAN-systeem met de kracht en de eenvoud waar het onderwijs om vraagt.

Specialist in Smart WiFi

Ruckus Wireless staat als specialist voor een breed en beproefd spectrum aan WiFi-oplossingen, van stand-alone access points tot aan high-end draadloze netwerken voor primair en voorgezet onderwijs.

Gebruikersgemak

ZoneFlex is volledig meshable en laat zich eenvoudig en snel installeren, configureren en uitbreiden.

Voordeligste oplossing

Ruckus Wireless biedt meer features en functionaliteit dan vergelijkbare producten, terwijl er voor een netwerk vaak minder access points nodig zijn. De Total Cost of Ownership is daardoor lager dan bij andere oplossingen.

Geen extra kosten voor Eduroam

Met Eduroam kunnen leerkrachten en leerlingen toegang krijgen tot het draadloze gastnetwerk van een andere school. Veilig en zonder extra inlog. Dat kan heel handig zijn, bijvoorbeeld wanneer twee scholen samen een project doen. In Nederland wordt Eduroam aangeboden via een speciale (RADIUS-) server van Kennisnet. Heutink ICT is de eerste IT-dienstverlener die Eduroam aanbiedt aan het primair onderwijs. Via onze Ruckus WaaS-oplossing kun jij als klant gratis aansluiten bij Eduroam, zonder zelf een RADIUS-server te hoeven inrichten. Daaraan zijn wel enkele voorwaarden verbonden:

  • Je school dient in het bezit te zijn van een eigen inlogdomein
  • De Internet Service Provider van je school moet een record aanmaken (waarbij wij tegen een kleine vergoeding de installatie kunnen verzorgen)
  • Je school (of het bestuur) moet zijn aangemeld bij Kennisnet

Wil jij ook perfect werkende WiFi op school?

Neem contact met ons op voor een grondige WiFi-scan. Wij inventariseren dan je huidige situatie en komen met een voorstel op maat.

Neem contact op

Specialistische kennis

Heutink ICT mag zich Authorized Top Dog Partner van Ruckus Wireless noemen. Dat houdt onder meer in dat wij alle specialistische kennis in huis hebben om Ruckus in het Nederlandse onderwijs te implementeren.

Informeer naar de mogelijkheden!

Heb je nog vragen, heb je advies nodig of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.