Home - ICT-thema's - Digitaliseren met Momento
Deel deze pagina:

Digitaliseren met Momento

Momento, het gratis vakoverstijgende dashboard voor het primair onderwijs, is een initiatief van de grote educatieve uitgeverijen en schoolleveranciers. Eigenlijk een onmisbare stap in digitalisering. Maar hoe zet je die stap?

Hoe kan Heutink ICT helpen

Wat is Momento?
Welke methode kies jij?
Word nóg beter in je werk

Wat is Momento?

Momento geeft je in drie klikken oefen- en toetsinzicht, overzicht en analyse. Het is een dashboard waarmee in één keer alle educatieve software in beeld hebt, inclusief een snelle doorklik naar de analyse van de specifieke uitgever.

Welke methode kies jij?

Met Momento kun je kiezen uit een breed aanbod van de bewezen beste en betaalbare methoden. Met welke methode je gaat werken? Dat bepaal je helemaal zelf, want Momento staat voor maximale flexibiliteit. De kans is groot dat je ook gewoon je huidige educatieve software kunt blijven gebruiken. Laat je daarover wel goed informeren!

Word nóg beter in je werk

Met Momento word jij als leerkracht een analist en onderzoeker. Het dashboard geeft je toegang tot een schat aan informatie over de prestaties van je leerlingen. Door die data op de juiste manier te interpreteren, kun je nog gerichter en effectiever gaan lesgeven. Experimenteer er gerust eens mee en wees daarbij niet te bang; er is altijd wel een back-up, een vorige pagina of een herstartoptie.

De vier basis pijlers van Momento

1. Belangrijke ondersteuning voor de leerkracht
Software en hardware maken nog geen leerkracht. De visie, rol en aanpak van de leerkracht zijn essentieel om kinderen optimaal te ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling. Voor de digitale component van het onderwijs vormt Momento in dit verband als overkoepelend dashboard een meer dan nuttig hulpmiddel.
2. Inzicht, overzicht en analyse
Met het Momento dashboard zie je in één oogopslag of leerlingen bepaalde stof goed beheersen, hulp nodig hebben of extra uitdaging nodig hebben. Deze betrouwbare en actuele informatie kun je gebruiken ter voorbereiding op een les, klassikale, verlengde of individuele instructie. Heb je voor een leerling meer gedetailleerde informatie nodig om de juiste actie te bepalen? Die informatie is beschikbaar in het dashboard van de methode.
3. Ondersteunt alle digitale leermiddelen
Via Basispoort hebben alle basisscholen in Nederland toegang tot Momento. De uitgevers en schoolleveranciers die Momento ondersteunen zijn momenteel Heutink, Reinders, de Rolf groep, Malmberg, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff, Zwijsen en Blink. In de nabije toekomst zullen daar nog meer namen bijkomen. Zoveel mogelijk digitale methoden van deze partners zijn of worden gekoppeld aan Momento. Zo houd je als school de keuzevrijheid in het gebruik van leermiddelen, ook in de digitale wereld.
4. Inzetbaar binnen elke schoolvisie en werkwijze
Momento kan zo worden ingezet dat het altijd aansluit bij de visie, ontwikkeling en werkwijze van de school: klassikaal onderwijs, groepsdifferentiatie, individuele leerlijnen, regie bij de leerkracht, zelfregie bij het kind, persoonlijke leerroutes, etc. Momento werkt op alle devices, maximale privacy is gewaarborgd en voor het gebruik van het dashboard is geen training nodig.

Hoe kan Heutink ICT je helpen?

Met Momento Device Deals biedt Heutink ICT een speciaal voor het basisonderwijs en Momento geselecteerd assortiment devices tegen aantrekkelijke voorwaarden en prijzen. Je kiest zelf uit de merken Acer, Dell, HP of Lenovo.

Jouw visie staat centraal
Welk type en welk merk device het beste bij jouw onderwijsinstelling past, hangt af van de visie op (digitaal) leren en de manier waarop je werkt.
Uitwisselbaar
De Momento devices, in combinatie met de software van de aangesloten uitgeverijen, zijn uitwisselbaar tussen leerlingen.
Scherpe prijs
De Momento devices hebben een scherpe prijs, zonder ingewikkelde borgconstructies of zekerheidsstellingen.
Meer dan alleen een device
De Momento devices bieden een aantal slimme features om alle content snel en eenvoudig op te starten. Je kiest voor een totaaloplossing.
De Momento Device Deals zijn inclusief
  • MOO LT; basis digitale leer- en werkomgeving om content eenvoudig op te starten
  • Basispoort-koppeling met aan Momento gekoppelde educatieve content
  • Toegang tot en koppeling met Momento dashboard
  • Service en support op deviceniveau (garantie en servicedeskondersteuning)
  • Instructieportal met handleiding/video over hoe je een device zelf opneemt in het schoolnetwerk
  • 2 jaar standaardgarantie (carry-in of Pick-up and return, afhankelijk van gekozen device), 3e en 4e jaar zijn optioneel af te nemen tegen een eenmalige meerprijs

Meer weten?

Weten wat de mogelijkheden zijn van de Momento devices op jouw school? Bekijk de video of neem contact met ons op.

Bekijk de video Neem contact op


Informeer naar de mogelijkheden!

Heb je nog vragen, heb je advies nodig of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.