Home - ICT-thema's - Werken en leren in de cloud
Deel deze pagina:

Werken en leren in de cloud

Steeds meer scholen kiezen ervoor om met hun onderwijs helemaal de cloud in te gaan. Een begrijpelijke keuze, want werken en leren in de cloud brengt veel voordelen met zich mee. Maar hoe ga je het aanpakken? En waar moet je rekening mee houden?

Hoe kan Heutink ICT helpen

Laat je leiden door doelen
Pas op voor de wirwar
Werkt jouw software wel in de cloud?

Laat je leiden door je doelen

Als je kiest voor de cloud, is het belangrijk dat je je onderwijsdoelen leidend laat zijn, en niet de middelen. Je kunt ook eens kijken welke voorkeuren er leven binnen het team. Het gaat pas echt werken als iedereen meewerkt.

Pas op voor de wirwar

Clouddiensten worden momenteel massaal in gebruik genomen in het onderwijs. Daardoor bestaat het gevaar dat er een wirwar ontstaat van systemen die los van elkaar werken en allemaal afzonderlijk beheerd moeten worden.

Werkt jouw software wel in de cloud?

Hoewel er door de uitgevers hard aan wordt gewerkt, is nog niet alle educatieve content geschikt voor gebruik in de cloud. Voorkom de teleurstelling dat je in de cloud met bepaalde methoden plotseling niet meer kunt werken.

Hoe kan Heutink ICT je helpen?

  • DNA-aanpak: een effectieve methodiek van Heutink ICT om de ICT-behoefte van jouw school in te vullen die past bij je doelen en voorkeuren
  • MOO (Mijn Omgeving Online): ons online platform zorgt ervoor dat alles (MOO, Basispoort, Kennisnet Entree, Momento, G Suite, Office 365 etc.) gekoppeld is en optimaal wordt beheerd. Bovendien werkt MOO met alle devices en besturingssystemen
  • ICT-regisseur: bij het dagelijks gebruik van je cloudoplossing kun je aantal uren per week beschikken een ICT-regisseur van Heutink ICT. Deze professional helpt je ook bij het benutten van de vele nieuwe creatieve mogelijkheden (fotoalbums, filmpjes etc.)
  • Werkt jouw favoriete educatieve software nog niet in de cloud maar wil je er toch graag mee werken? Dan kunnen wij vaak een goede oplossing aanbieden om de periode te overbruggen tot de content wel klaar voor de cloud is. Vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op

Informeer naar de mogelijkheden!

Heb je nog vragen, heb je advies nodig of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.