Ga terug
Een ideaal vertrekpunt met de Securityscan Normenkader
Waar sta je op dit moment precies ten opzichte van het normenkader? Met deze uitgebreide scan brengen onze specialisten alles in kaart.

Tips & hulp voor de ICT'er

Op een zorgeloze start van het nieuwe schooljaar

Aan het begin van een nieuw schooljaar wil je als leerkracht of ICT-coördinator graag goed uit de startblokken komen. Dat is vooral een kwestie van voorbereiding. Met deze handige tips helpen we je alvast op weg. Komt je er niet uit? Dan staat onze servicedesk altijd voor jullie klaar.

Je staat er natuurlijk niet alleen voor als ICT-coördinator. We helpen je waar mogelijk! Bijvoorbeeld met de twee handige checklists die alle belangrijke stappen benoemen, maar ook met een instructie voor nieuwe ICT-coördinatoren.

Twee checklists

Om je een handje te helpen bij het treffen van de genoemde voorbereidingen, hebben we twee checklists opgesteld die je kunt bekijken en/of downloaden.

Handige tips

Voordat je start. Nog even dit...

Wachtwoord herstellen

Het is heel vervelend als je je wachtwoord vergeten bent, of het wachtwoord is verlopen. Gelukkig is er een mogelijkheid om zelf je wachtwoord te herstellen als dat nodig is. Check dit ook bij je collega's! Meer over deze tip

Controleer netwerkapparatuur (incl. printers)

Na de vakantie wil je natuurlijk dat alle netwerkapparaten goed werken. Als tip willen we meegeven om netwerkapparatuur zoals routers, switches, accesspoints maar ook printers te controleren.

Verwijder gebruikers en gearchiveerde groepen

Het is goed om dit schoon en netjes te houden. Dus goed controleren welke gebruikers en groepen definitief verwijderd mogen worden en waar nodig uitvoeren.
Lees meer over deze tip

Controleer de Wi-Fi in alle ruimtes

Tegenwoordig werken bijna alle apparaten binnen de school op Wi-Fi, controleer voor de start van het schooljaar of alle Wi-Fi punten in de school werken. Loop een rondje met een draadloos device en controleer of je overal in de school op internet kan.

Privacy & Security in het onderwijs

Er speelt veel rondom privacy & security in het onderwijs. Zo is het normenkader gelanceerd rondom het plan digitaal veilig onderwijs. Daarnaast zijn de privacyrisico’s rondom Google in het onderwijs voldoende opgelost. SIVON, SURF en Google hebben een overeenstemming bereikt over nieuwe richtlijnen voor het werken met Chromebooks. Wij helpen je te voldoen aan deze normen en richtlijnen.

Chromebooks veilig gebruiken. Doorloop deze 4 stappen.
Recent hebben alle admin beheerders van de Google omgeving een e-mail van Google ontvangen waarin wordt aangekondigd dat de nieuwe verwerkersovereenkomst voor Chrome OS vanaf 18 augustus beschikbaar is. Ook is het mogelijk om de privacysettings aan te passen. De school is zelf verantwoordelijk om de nodige stappen te nemen.

Controleer je LAS

Controleer vooral de groepsindeling in het LAS, staan de lesgevende IB’ers en directeuren nog aan de groep gekoppeld? Collega’s zonder groepskoppeling worden niet automatisch aangemaakt in MOO Suite of worden verwijderd als deze ontbreekt.  

Is de jaarovergang goed uitgevoerd? Zijn alle collega’s aan de juiste groep gekoppeld? Bekijk deze pagina voor uitgebreide informatie als er zaken in MOO niet goed staan.  

Tip: Maak een collega in Basispoort en in MOO Suite ICT-coördinator, zo hoef je nooit bang te zijn dat niemand in Basishub kan om bijvoorbeeld te helpen bij het resetten van wachtwoorden van collega’s. In verband met de AVG mag de Heutink ICT servicedesk dit helaas nooit telefonisch doen zonder goedkeuring.

Nieuws over de MOO Suite

13 december Nieuwsberichten

Een succesvolle primeur voor de Presentis-koppeling

Carlo Bril, productmanager

Bij Heutink ICT zijn we continu bezig onze MOO Suite nog gebruiksvriendelijker en completer te maken. We gaan voor zoveel mogelijk functionaliteit met zo min mogelijk gedoe, en dat allemaal in één herkenbare look & feel.

Bericht lezen
8 juni Nieuwsberichten

Communicatie? De nieuwe MOO Suite maakt ’t steeds makkelijker!

Door Carlo Bril, productmanager

Het is zover: met ingang van 1 juni is de bètaversie van de nieuwe MOO Suite de officiële versie geworden. De integratie van bestaande oplossingen als Startportaal, Basishub en Schermcontrole is intussen succesvol afgerond. En de verdere ontwikkeling is zover gevorderd dat we vinden dat eigenlijk alle gebruikers met de nieuwe omgeving zouden moeten werken.

Bericht lezen
31 mei Nieuwsberichten

De MOO Suite staat klaar!

1 juni 2023

Heutink ICT heeft in een update vandaag de volledige versie van de MOO Suite beschikbaar gesteld aan al hun klanten. De MOO Suite was in bèta versie al sinds 2 november op aanvraag beschikbaar. We spreken nu echter niet meer van een bèta versie, maar van de nieuwe MOO Suite; dé digitale leer- en werkomgeving voor het onderwijs. De nieuwe omgeving werkt eenvoudiger, intuïtiever en dus beter dan ooit. Ruim 1400 scholen hebben dat in de testfase ervaren.

Bericht lezen

Onze servicedesk staat altijd voor je klaar

Je kan o.a. een moment inplannen om teruggebeld te worden op een tijdstip dat jou uitkomt.

Naar de servicepagina

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico