Er zijn geen items beschikbaar.
Zoeken:
Service | Handleidingen & instructievideo's | MOO | MOO Beheer | MOO Beheer - Office365 en Google Apps

MOO Beheer - Office365 en Google Apps

Recent is binnen MOO single-sign-on naar Office365 en Google Apps gerealiseerd. MOO biedt de mogelijkheid om direct gebruik te maken van programma's zoals Gmail en Google Docs. N.B. Deze optie is alleen beschikbaar voor scholen die hier een specifiek contract voor hebben afgesloten. Voor informatie hierover kunt u contact op nemen met Heutink-ict.

In het scherm MOO-beheer komen de snelkoppelingen Email en  Drive beschikbaar. Deze kunnen daar door de ICT-er worden toegewezen aan gebruikers. Meer over het toewijzen van programma’s leest u hier

Bij klikken op de snelkoppeling van email/agenda/drive wordt de gebruiker automatisch ingelogd. Er opent een nieuw venster met de mailbox/drive. Voor personeel wordt er automatisch een mailbox aangemaakt als er in MOO een nieuwe gebruiker wordt aanmaakt (dit geldt zowel voor gebruikers die door Basispoort worden gemaakt als voor gebruikers die handmatig in MOO worden aangemaakt. ). Voor leerlingen kan optioneel ook automatisch een mailbox worden aangemaakt. Neem hiervoor contact op met onze servicedesk. Zij kunnen voor u de instelling wijzigen.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om ook de bestanden van je Google Drive/ Onedrive te tonen in de MOO bestandenverkenner maar dit gaat in de nabije toekomst wel gerealiseerd worden.

Online Service Manager

Nog geen inlog? Klik hier

Direct Contact

Tel.: 074 240 46 66

TeamViewer starten

Blijf.up-to-date

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en kennissessies of neem direct contact op

>Maak een belafspraak >Cursussen en trainingen >Aanmelden nieuwsbrief