Chat with us, powered by LiveChat

MOO Beheer - Office365 en Google Apps

Recent is binnen MOO single-sign-on naar Office365 en Google Apps gerealiseerd. MOO biedt de mogelijkheid om direct gebruik te maken van programma's zoals Gmail en Google Docs. N.B. Deze optie is alleen beschikbaar voor scholen die hier een specifiek contract voor hebben afgesloten. Voor informatie hierover kunt u contact op nemen met Heutink-ict.

In het scherm MOO-beheer komen de snelkoppelingen Email en  Drive beschikbaar. Deze kunnen daar door de ICT-er worden toegewezen aan gebruikers. Meer over het toewijzen van programma’s leest u hier

Bij klikken op de snelkoppeling van email/agenda/drive wordt de gebruiker automatisch ingelogd. Er opent een nieuw venster met de mailbox/drive. Voor personeel wordt er automatisch een mailbox aangemaakt als er in MOO een nieuwe gebruiker wordt aanmaakt (dit geldt zowel voor gebruikers die door Basispoort worden gemaakt als voor gebruikers die handmatig in MOO worden aangemaakt. ). Voor leerlingen kan optioneel ook automatisch een mailbox worden aangemaakt. Neem hiervoor contact op met onze servicedesk. Zij kunnen voor u de instelling wijzigen.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om ook de bestanden van je Google Drive/ Onedrive te tonen in de MOO bestandenverkenner maar dit gaat in de nabije toekomst wel gerealiseerd worden.

MOO
Alles over onze digitale leer- en werkomgeving
Deklas.nu
Alles over lokale servers en netwerkomgevingen
SchoolWapps
Alles over de verschillende SchoolWapps onderdelen
Hardware
Vragen over Chromebooks, tablets of notebooks?
Infra en Wifi
Alles over WiFi, routers, printers en internet
Presentatiemiddelen
Touchscreens, digiborden, mobiele devices en audio
Devicebeheer
Info over MOO Devicebeheer