Chat with us, powered by LiveChat

MOO - Startpagina

De Startpagina is uw startpunt binnen MOO. Hiervandaan heeft u direct toegang tot alle opties die MOO u biedt. Vanuit de startpagina kunt u navigeren via de tegels op uw scherm. Daarnaast kunt u zelf tegels toevoegen aan uw Startpagina. Deze tegels vindt u in de programma bilbiotheek.

Door de flexibele opbouw kunt u MOO voor iedere gebruiker persoonlijk inrichten.  De indeling van de startpagina blijft zoals de gebruiker deze heeft ingericht. De tegels blijven altijd op dezelfde plek staan en zijn eenvoudig aan te passen aan de voorkeur van de gebruiker. Grote tegels voor jonge kinderen, kleine tegels voor volwassenen. De startpagina van MOO is daarom ook zeer eenvoudig te gebruiken door jongere kinderen.


De (blauwe) basistegels kunnen niet worden verwijderd van de Startpagina.
Deze applicaties zijn een vast onderdeel van MOO en kunnen daarom niet verwijderd worden. Tegels van overige programma’s kunnen wel worden verwijderd of vervangen. 

U kunt de afmeting van alle tegels zelf aanpassen of deze verplaatsen naar een andere pagina.

Wanneer u meer tegels plaatst dan er op de Startpagina passen, wordt er automatisch een tweede pagina aangemaakt. 

De instellingen voor de Startpagina van de leerlingen kunnen in de toekomst ook door de leerkracht worden ge-reset. Dit kan dan in leerlingenbeheer (programma beheer).
Op dit moment is dat nog niet mogelijk. Wel kan de leerkracht tegels toevoegen of vastzetten op de startpagina van de leerling.

Onderin rechts ziet u de de mascotte MOO. Op dit moment is hij nog statisch, maar dit zal bij toekomstige updates gaan veranderen. MOO zal steeds interactiever worden.
 

 Zie de onderstaande instructievideo voor meer informatie.

MOO
Alles over onze digitale leer- en werkomgeving
Deklas.nu
Alles over lokale servers en netwerkomgevingen
SchoolWapps
Alles over de verschillende SchoolWapps onderdelen
Hardware
Vragen over Chromebooks, tablets of notebooks?
Infra en Wifi
Alles over WiFi, routers, printers en internet
Presentatiemiddelen
Touchscreens, digiborden, mobiele devices en audio
Devicebeheer
Info over MOO Devicebeheer