Chat with us, powered by LiveChat
Home - Service - Handleidingen & instructievideo's oud - MOO - Leerlingbeheer - MOO Beheer - Gebruikers permanent verwijderen
Deel deze pagina:

MOO Beheer - Gebruikers permanent verwijderen

Leerlingenbeheer - Gebruikers permanent verwijderen biedt u de mogelijkheid om gebruikers verwijderen uit uw systeem. Op deze manier wordt de gebruikersnaam weer vrijgegeven voor hergebruik. Alle gegevens behorende bij de gebruiker gaan verloren.

N.B. Indien u gebruikt maakt van een Basispoort koppelingen, komen de gebruikersgegevens uit het LAS via Basispoort in MOO terecht. Gebruikers kunnen in dat geval dus ook niet via MOO worden verwijderd maar via het LAS. 

Indien u een gebruiker handmatig verwijderd uit het systeem of een gebruiker wordt door Basispoort automatisch verwijderd, is deze nog niet permanent verwijderd uit het systeem. De gebruiker verdwijnt naar de “prullenbak” van MOO en blijft daar nog enige tijd bewaard voordat deze definitief verwijderd wordt.


Het is mogelijk om een gebruiker uit de prullenbak definitief te verwijderen. De gebruikersnaam wordt dan ook weer vrijgegeven aan het systeem om weer gebruikt te worden. Bij definitief verwijderen gaan alle gegevens behorende bij de gebruiker verloren (d.w.z. instellingen, documenten, mailbox etc)

Mocht het zo zijn dat een gebruiker abusievelijk is verwijderd is het mogelijk om binnen een aantal dagen de gebruiker toch weer te herstellen.

  • Ga in MOO Beheer naar Verwijderde gebruikers
  • Plaats een vinkje in de tegel van de gebruiker die u permanent uit het systeem wilt verwijderen.
  • Druk op de knop Permanent verwijderen.
  • Druk op de knop om de verwijdering te Bevestigen.
  • De gegevens van de gebruiker worden nu verwijderd.

  •  Zie de onderstaande instructievideo voor meer informatie.

MOO
Alles over onze digitale leer- en werkomgeving
Deklas.nu
Alles over lokale servers en netwerkomgevingen
SchoolWapps
Alles over de verschillende SchoolWapps onderdelen
Hardware
Vragen over Chromebooks, tablets of notebooks?
Infra en Wifi
Alles over WiFi, routers, printers en internet
Presentatiemiddelen
Touchscreens, digiborden, mobiele devices en audio
Devicebeheer
Info over MOO Devicebeheer