Zoeken:
Service | Werkzaamheden | Releases | Update Cito LOVS 4.10c

Update Cito LOVS 4.10c

Op donderdag 12-10-2017 heeft Cito voor het programma LOVS versie 4.10c als zijnde update vrijgegeven. Onderaan dit bericht treft u de mailing die CITO heeft verzonden aan met daarin meer inhoudelijke informatie over deze update.

Inmiddels is de update succesvol gecertificeerd en vrijgegeven voor release binnen alle deklas.nu netwerken. Op vrijdag 13-10-2017 zal de update op uw server worden geïnstalleerd. Aansluitend zal bij de eerstvolgende herstart van uw computer na 13-10-2017 de update ook op uw werkplek worden geïnstalleerd. Dit installatieproces zal circa 5 minuten in beslag nemen.

Om deze update te installeren zijn vanuit u geen handmatig acties vereist.


Mailing vanuit Cito: Nieuwe updateversie Computerprogramma LOVS 4.10c
Bron: Mailing CITO, donderdag 12 oktober

Met deze mail informeren wij u over de ontwikkelingen rondom het Computerprogramma LOVS en de digitale LVS-toetsen. In september heeft u al een vooraankondiging gehad van onderstaande vernieuwingen.

Nieuwe updateversie Computerprogramma LOVS 4.10c

De nieuwste versie van het Computerprogramma LOVS is 4.10c. Vanaf 16 oktober kunnen scholen de updateversie downloaden op de servicepagina: http://complvs.cito.nl. In de update:

-       Bijgestelde normen Studievaardigheden en VISEON 2.0 op basis van dataretour.

-       Dit najaar worden de lokale databases geleidelijk overgezet naar de cloud. De data van de school wordt dan opgeslagen in een moderne infrastructuur en is beter beveiligd tegen corruptie en virusaanvallen.

-       Fix voor de ‘kommabug’ bij de digitale toetsen Rekenen-Wiskunde 2012 groep 6, 7 en 8.

Samen met versie 4.10c zijn er updates voor alle digitale toetsen.

Waar moet u rekening mee houden bij installatie van de updateversie 4.10c?

·         .NET Framework 4.6 of hoger vereist
Voor een betere beveiliging van o.a. de DULT-koppeling (TLS 1.2 ondersteuning) moet het .NET Framework 4.6 of hoger op de werkstations voor het Computerprogramma LOVS en de afnamecomputers voor digitale toetsen geïnstalleerd zijn. Het .NET Framework 4.7 kan automatisch geïnstalleerd worden via Windows Update als een aanbevolen update.
Voor adaptieve digitale toetsen (Taal /Rekenen voor kleuters en de screeningsinstrumenten Beginnende geletterdheid en Dyslexie) is op een afnamecomputer daarnaast ook nog het .NET Framework 3.5 SP1 nodig.

·         Poort 1433 moet open staan voor uitgaande communicatie
Alle verbindingen vanaf onze applicatie naar de Microsoft Azure SQL database in de Cloud gaan over een beveiligde verbinding (SSL/TLS). Voor toegang tot Azure SQL databases vanuit de lokale computer moet de firewall op uw netwerk en lokale computers uitgaande communicatie op TCP-poort 1433 toestaan.
Het gaat specifiek om de DNS-adressen *.cito-volgsystemen-production.database.windows.net.

·         Een dubbele installatie bij één klantnummer is niet meer mogelijk
Meerdere installaties bij een licentie op één klantnummer zijn niet toegestaan en technisch ook niet meer mogelijk.

·         Zwakke wachtwoorden moeten bij aanmelden gewijzigd worden in sterke wachtwoorden (minimaal 10 tekens met 1 hoofdletter en 1 cijfer of speciaal teken).


Welke verouderde functies worden niet meer ondersteund?

·         Werken met werkkopieën is niet meer mogelijk. Wij raden een externe bureaubladomgeving (Terminal Server of Virtual Desktop Interface) aan als moderner alternatief.

·         Het terugzetten van een (oude) veiligheidskopieën is door de school zelf niet meer mogelijk.

·         De oude opstartparameter “databasenaam” wordt niet meer ondersteund. U kunt de /DIR: “mapnaam” opstartparameter als alternatief gebruiken.

·         Handmatige registratie van digitale toetsen is niet meer mogelijk. Dit proces verloopt automatisch, waarbij een afgebroken of incomplete toetsafname nooit tot een te betalen afname leidt.

·         Het gebruik van eigen toetsen is uitgefaseerd.

Scholen die deze verouderde functies nog gebruiken, zijn vorig schooljaar al over de uitfasering geïnformeerd.


Online Service Manager

Nog geen inlog? Klik hier

Direct Contact

Tel.: 074 240 46 66

TeamViewer starten

Blijf.up-to-date

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en kennissessies of neem direct contact op

>Maak een belafspraak >Cursussen en trainingen >Aanmelden nieuwsbrief