Chat with us, powered by LiveChat

Wat is een switch?

Op het moment dat u met onze specialisten contact hebt kan het zijn dat de term ‘netwerkswitch’ ter sprake komt. Maar wat is nu eigenlijk een netwerkswitch?

Een netwerkswitch zorgt ervoor dat computers, printers en servers binnen uw gebouw met elkaar kunnen communiceren. Een switch fungeert als een controller waarmee apparaten in een netwerk op een efficiënte manier met elkaar kunnen communiceren.

Wat is een onbeheerde switch?

Een onbeheerde switch werkt direct uit de verpakking. Deze hoeft niet te worden geconfigureerd, dus hoef je je geen zorgen te maken over installatie of instelling van de switch. Onbeheerde switches hebben minder netwerkcapaciteit dan beheerde switches.

Wat is een beheerde switch?

Een beheerde netwerkswitch is configureerbaar. Daardoor biedt deze meer flexibiliteit en capaciteit dan een onbeheerde switch. Hiermee krijg je meer grip op het netwerk.

Wat is een POE switch?

POE staat voor: Power over Ethernet, dit wil zeggen dat er zowel netwerkverbinding als stroom over een netwerkkabel wordt meegeleverd aan het apparaat waarom de internetkabel is aangesloten. Een POE switch wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het wifi netwerk.

Hoe ziet een switch eruit?

Switches heb je in alle soorten maten, van 4 poorten tot en met 48 poorten.

MOO
Alles over onze digitale leer- en werkomgeving
Deklas.nu
Alles over lokale servers en netwerkomgevingen
SchoolWapps
Alles over de verschillende SchoolWapps onderdelen
Hardware
Vragen over Chromebooks, tablets of notebooks?
Infra en Wifi
Alles over WiFi, routers, printers en internet
Presentatiemiddelen
Touchscreens, digiborden, mobiele devices en audio
Devicebeheer
Info over MOO Devicebeheer