Chat with us, powered by LiveChat

Routers

Op het moment dat je met onze specialisten contact hebt kan het zijn dat de term ‘router’ ter sprake komt. Maar wat is nu eigenlijk een router?

Een netwerkswitch zorgt ervoor dat computers, printers en servers binnen uw gebouw met elkaar kunnen communiceren. Een switch fungeert als een controller waarmee apparaten in een netwerk op een efficiënte manier met elkaar kunnen communiceren.

Wat is een router?

Een router is een apparaat dat ervoor zorgt dat meerdere apparaten tegelijkertijd op het internet kunnen, een modem zorgt voor de internetverbinding.

Welke type router heb ik?

Heutink ICT levert verschillende type routers aan zijn klanten, dit is afhankelijk van de internetsnelheid die u afneemt bij uw internet provider. Hieronder staan diverse routers beschreven die Heutink ICT zoal levert aan haar klanten.

 • Cisco 866/867

  De Cisco 866 en 867 kunnen maximaal een internetsnelheid aan van 200Mbps. Mocht je dit type router in bezit hebben en je gaat met het internetabonnement naar een hogere snelheid, dan adviseren wij om contact te leggen met jullie accountmanager om een nieuwe router te bestellen die de nieuwe snelheid wel aan kan. Hieronder wordt de voorzijde en achterzijde van een Cisco 866/867 serie getoond.
  1. xDSL poort
  2. Gigabitethernet1 WAN poort
  3. Ethernet LAN poorten
  4. USB poort
  5. Seriële poort - Console
  6. Aan/uit switch
  7. Stroomadapter aansluiting
  8. Reset knop
  9. Anti diefstal aansluiting
 • Cisco 1921

  De Cisco 1921 kan maximaal een internetsnelheid aan van 300Mbps. Mocht u dit type router in uw bezit hebben en u gaat met uw internetabonnement naar een hogere snelheid, dan adviseren wij u om contact te leggen met uw accountmanager om een nieuwe router te bestellen die de nieuwe snelheid wel aan kan. Hieronder wordt de voor en achterzijde van een Cisco 1921 router getoond.
 • Fortigate 60E

  De Fortigate kan maximaal een internetsnelheid aan van 900Mbps. Hieronder wordt de voorzijde van een Fortigate router getoond.

Indicator KleurStatus
PWRGroen
Donker
Apparaat is ingeschakeld
Apparaat is uitgeschakeld
StatusGroen
Knippert groen
Rood
Apparaat functioneert normaal.
Apparaat start op.
Alarm, neem contact op met de servicedesk.

MOO
Alles over onze digitale leer- en werkomgeving
Deklas.nu
Alles over lokale servers en netwerkomgevingen
SchoolWapps
Alles over de verschillende SchoolWapps onderdelen
Hardware
Vragen over Chromebooks, tablets of notebooks?
Infra en Wifi
Alles over WiFi, routers, printers en internet
Presentatiemiddelen
Touchscreens, digiborden, mobiele devices en audio
Devicebeheer
Info over MOO Devicebeheer