Chat with us, powered by LiveChat
Home - Service - SchoolWapps - Kalender URL gebruiken
Deel deze pagina:

Kalender URL gebruiken

 

Binnen SchoolWapps is het nu mogelijk om je te abonneren op de Agenda. Zo komen alle afspraken van de school agenda die zijn toegevoegd in de SchoolWapps app in je eigen Agenda. Hieronder lees je hoe je dit het beste kunt doen.

iPhone /IOS

Stap 1: Open de SchoolWapps app en ga naar de Kalender. Klik op de deel knop om de agenda te delen. 

Je krijgt vervolgens de melding dat de URL voor de kalender is gekopieerd naar je klembord. Deze melding mag je sluiten. 

Stap 2: Voeg de URL toe aan je account. Dit doe je door naar je instellingen te gaan. Ga naar Wachtwoorden en accounts en kies voor Nieuwe Account. 


Bij de optie Andere heb je de mogelijkheid om je te abonneren op een agenda, klik hiervoor op Voeg agenda-abonnement toe en plak de URL die in stap 1 naar je klembord is gekopieerd. 

De agenda zal vervolgens worden weergegeven in de IOS app Agenda. 

Android

Via Android bestaat ook de mogelijkheid om je te abonneren op een agenda, echter kan dit alleen via een computer. Dit doe je namelijk via de Google Calendar app.

Let op, het is wel mogelijk om de kalender te importeren in android. Wijzigingen in de kalender zullen echter niet automatisch worden toegevoegd tenzij je onderstaande stappen doorloopt. De kalender importeren doe je door na stap 1 de URL te plakken in je browser op je Android toestel. Vervolgens heb je de mogelijkheid om het bestand te openen in de Google Agenda App. 

Stap 1: Open de SchoolWapps webportaal (https://schoolwapps.net) en ga naar de Kalender. Klik op de deel knop om de agenda te delen.

Stap 2: Kopieer de URL en ga naar https://calendar.google.com/ 

Stap 3: Klik links naast Andere agenda's op toevoegen via URL


Stap 4: Vul hier de gekopieerde link in en klik op Agenda toevoegen.

Outlook

Stap 1: Open de SchoolWapps (https://schoolwapps.net) en ga naar de Kalender. Klik op de deel knop om de agenda te delen.


 

Stap 2: Meld je vervolgens aan bij Outlook.com. Klik op Agenda toevoegen en kies vervolgens Van Internet. Vul hier de URL in en geef de agenda een naam. Dit gaat trouwens op dezelfde manier in de Outlook App.

 

Mocht je nog vragen hebben, neem contact met ons op via deze link

MOO
Alles over onze digitale leer- en werkomgeving
Deklas.nu
Alles over lokale servers en netwerkomgevingen
SchoolWapps
Alles over de verschillende SchoolWapps onderdelen
Hardware
Vragen over Chromebooks, tablets of notebooks?
Infra en Wifi
Alles over WiFi, routers, printers en internet
Presentatiemiddelen
Touchscreens, digiborden, mobiele devices en audio
Devicebeheer
Info over MOO Devicebeheer