Chat with us, powered by LiveChat

Predia Bord

 

Voordat je gaat beginnen met de kalibratie is het erg belangrijk dat de resolutie van je Predia Bord correct is. Er zijn een aantal manier hoe hier mee om te gaan, in dit artikel lees je hoe. 

De optimale resolutie van een Predia bord is 3840x2160 of 1920x1080. Bij deze resolutie hoef je verder niks aan te passen in de computer en gebruik je het totale raak oppervlakte. 

Wanneer  je hier geen juiste Touch functie hebt ga door naar stap 3 Afstandsbediening. 

Gebruik je een 2e scherm (een extra scherm op je bureau bijvoorbeeld) gebruik dan altijd de resolutie 1920x1080. Kan je deze optie niet selecteren? Dat betekend dat je 2e scherm een kleinere resolutie heeft dan je Predia scherm. Dit zorgt ervoor dat je zwarte balken hebt aan de boven en of zijkanten. De oplossing hiervoor zie je in Stap 2 Schalen.

Gebruik je alleen je Predia scherm selecteer dan altijd de hoogste resolutie. Dit is vaak 3840x2160
Zijn deze zwarte balken er niet? Dan kun je doorgaan tot Stap 4 Tabcal


Hieronder een foto van een beeldscherm met ‘’ Zwarte balken”. Dit is een onjuiste resolutie. 1. Instellen van de resolutie

Klik onder Admin (deklas.nu) of ./Beheer (Intune) met de rechtermuisklik op je bureaublad en selecteer “ Beeldscherminstellingen” Hier kun je de resolutie aanpassen naar de resolutie die je nodig hebt. Let erop dat je bij deklas.nu je onder MOO nog de resolutie goed moet zetten onder werkstations.

   

 

2. Beeldscherm Schalen

Klik onder Admin (deklas.nu) of ./Beheer (Intune) met de rechtermuisklik op je bureaublad en selecteer “Intel Graphics instellingen” en dan op de optie Beeldscherm Staat deze er niet tussen? Kijk dan bij start (Windows knop) of hij hier bij programma’s staat onder de letter i. 

Als deze daar ook niet tussen staat moet de videokaart worden geüpdate. Hiervoor kun je het beste met ons contact op nemen.

 

     

 

Zorg er dan voor als de resolutie kleiner is dan 1920x1080 dat je de optie ‘’schalen naar volledig scherm “of “beeldschaling behouden” gebruikt bij beide beeldschermen. Het beeldscherm kun je bovenaan selecteren.

 

  Één van deze opties zou ervoor moeten zorgen dat de zwarte balken aan de zij- en of bovenkant weg gaan.

 


3. Afstandbediening

Heb je nu aan één van de zijkanten een zwarte balk? Dan staan de interne instellingen van je Prediabord niet correct. Deze kun je instellen met de afstandsbediening. Druk op de knop “Auto” [A] onder de gele knop van je Predia afstandsbediening. 

(Deze is in het groen geselecteerd in de foto hiernaast) Deze zorgt ervoor dat je beeld automatisch de interne schermresolutie gaat aanpassen en zet hij het beeld recht.

 

 

4. Tabcal

Tabcal is een applicatie waarmee je je touchscreen kan kalibreren. Klik op start (Windows knop) en typ dan vervolgens ‘’TABCAL’’ in. Je kan dit programma ook opstarten onder een normale gebruiker met de optie Ctrl+Shift (inhouden) en dan klikken op tabcal om dit te openen als administrator.

Je krijgt dan de optie om de oude kalibratie gegevens te verwijderen. 

Als deze zoals hiernaast grijs is, betekend het dat je de optie niet hebt omdat het nog niet goed gekalibreerd is of omdat er niet ingelogd is met Administrator. 

Klik dan op Kalibreren en zorg ervoor dat je de punten die op het touchscreen ziet nauwkeurig indrukt. Dit zorgt voor een optimale kalibratie

 

 

 

 

Hieronder het kalibratie scherm

MOO
Alles over onze digitale leer- en werkomgeving
Deklas.nu
Alles over lokale servers en netwerkomgevingen
SchoolWapps
Alles over de verschillende SchoolWapps onderdelen
Hardware
Vragen over Chromebooks, tablets of notebooks?
Infra en Wifi
Alles over WiFi, routers, printers en internet
Presentatiemiddelen
Touchscreens, digiborden, mobiele devices en audio
Devicebeheer
Info over MOO Devicebeheer