Chat with us, powered by LiveChat
Home - Service - SchoolWapps - De SchoolWapps Tijdlijn
Deel deze pagina:

De SchoolWapps Tijdlijn

Met de tijdlijn communiceer je via een afgeschermde omgeving heel gericht met ouders. Op de tijdlijn kunt je berichten plaatsen en voorzien van foto’s of documenten. Ouders kunnen de berichten op de tijdlijn bekijken en hierop reageren. Ook kunt je handige intekenverzoeken maken waar ouders zich op kunnen inschrijven, bijvoorbeeld om te vragen of er ouders zijn die kunnen rijden met een groepsuitje.
Elk bericht dat je plaatst op de tijdlijn is beschikbaar in jouw ouderportaal en de mobiele app. Bovendien worden ouders ook per e-mail of per push notificatie op de hoogte gesteld van de door je geplaatste berichten op de tijdlijn.

In deze handleiding leggen we je uit hoe je berichten met foto’s en bestanden op de tijdlijn kan plaatsen, en hoe je kan reageren op berichten. Hiermee wordt het betrekken van ouders bij je groep makkelijker dan ooit.

Meer informatie over specifieke onderdelen vind je op de bijbehorende pagina onder het icoontje

Tijdlijn overzicht


De tijdlijn pagina is de eerste pagina die verschijnt na het inloggen, op deze pagina zijn alle geplaatste berichten te zien. Met de twee drop-down menu’s in de balk boven het eerste bericht kan de tijdlijn gefilterd worden op de groep en het soort berichten.

Standaard Bericht


Hieronder zie je een standaard bericht waarbij reacties zijn ingeschakeld, op dit bericht kunnen andere gebruikers reageren. Deze reacties zijn voor iedereen zichtbaar.


Intekenverzoek


Hieronder zie je een bericht met intekenverzoek. Met intekenverzoeken kun je ouders laten intekenen. Je kunt bijvoorbeeld vragen welke ouders kunnen rijden voor het schoolreisje. 

Dit verzoek kan beantwoord worden met “Ja”, “Nee” of “Misschien”. Een bericht kan meerdere intekenverzoeken bevatten. Op dit bericht kan niet gereageerd worden zoals bij gewone berichten mogelijk is.

Bericht plaatsen


Een nieuw bericht op de tijdlijn plaatsen is heel eenvoudig. Dit kan doormiddel van de knop “Bericht toevoegen” rechtsboven de tijdlijn. Geef een titel en de inhoud van het bericht op. De berichttekst kun je eventueel voorzien van opmaak (vet, cursief etc.). Onder Opties kun je aangeven of het bericht een spoedbericht is en of het mogelijk is om reacties op het bericht te plaatsen. Via de knop “Bestanden en foto’s toevoegen” kunnen er foto’s of andere bestanden aan het bericht worden toegevoegd. Het toevoegen van een intekenlijst kan door het klikken op de knop “Intekenverzoek toevoegen”. Geef tot slot onder het kopje Groepen aan voor welke groepen dit bericht bestemd is.

Om het bericht te plaatsen klik je op de knop "Opslaan".

Berichten beheren


Via het tandwiel  icoontje kun je een bestaand bericht bewerken of verwijderen. Als er aan een bericht een intekenverzoek is toegevoegd kun je een overzicht van de intekenverzoeken te bekijken.

Overzicht Intekenverzoeken


Via het overzicht intekenverzoeken kun je de details van een intekenverzoek bekijken door de intekenverzoeken uit te klappen. De gegevens kunnen ook worden geëxporteerd naar een Excel bestand.

MOO
Alles over onze digitale leer- en werkomgeving
Deklas.nu
Alles over lokale servers en netwerkomgevingen
SchoolWapps
Alles over de verschillende SchoolWapps onderdelen
Hardware
Vragen over Chromebooks, tablets of notebooks?
Infra en Wifi
Alles over WiFi, routers, printers en internet
Presentatiemiddelen
Touchscreens, digiborden, mobiele devices en audio
Devicebeheer
Info over MOO Devicebeheer