Home - Service - MOO - MOO Beheer - Inschakelen MOO inlogassistent
Deel deze pagina:

Inschakelen MOO inlogassistent

De MOO inlogassistent maakt het inloggen op uw school eenvoudiger. Wanneer je de MOO inlogassistent activeert, verschijnt de groepskiezer.

De MOO inlogassistent kan gebruikt worden op iederdevice. Voor het gebruik van de inlogassistent maakt het niet uit of je op een Windows pc met de klas.nu werkt, of op een Chromebook of iPad.

De MOO inlogassistent kan gebruikt worden op álle devices op jouw netwerk, ongeacht of dit een Heutink-ict (deklas.nu) netwerk is, of dat jouw netwerk beheerd wordt door een andere partij.
Voor de instellingen maakt het netwerk echter wél verschil. Het is daarom belangrijk dat je weet van welk netwerk uw device gebruik maakt. Daarna kunt u hier de stappen lezen die je in de diverse situaties moet nemen.

Wanneer je op uw school gebruik maakt van zowel een deklas.nu netwerk als een apart netwerk voor gasten, moet je beide opties instellen om te zorgen dat alle devices gebruik kunnen maken van de MOO inlogassistent.

Inschakelen MOO-inlogassistent bij een deklas.nu netwerk.

  • Ga via de knop MOO-Beheer naar het tabblad Instellingen & informatie.
  • Klik op het schuifje achter de titel: Netwerkdetectie. Hiermee zet de inlogassistent aan. MOO registreert nu het IP-adres van het netwerk van uw school.
  • Klik in de rechter bovenhoek op Opslaan. Je instellingen zijn nu opgeslagen. Op alle devices binnen jouw netwerk kan nu gebruik gemaakt worden van de MOO inlogassistent.

Inschakelen MOO inlogassistent (voor álle devices in een niet deklas.nu netwerk)

De onderstaande stappen moeten genomen worden vanuit het netwerk van de school. Je kunt dit dus niet op afstand instellen.


  • Ga via de knop MOO-Beheer naar het tabblad Instellingen & informatie.
  • Ga naar de knop Vul IP-adres in en klik op het plusje. MOO registreert nu het IP-adres van het netwerk van uw school.
  • Klik in de rechter bovenhoek op Opslaan. Jouw instellingen zijn nu opgeslagen. Op alle devices binnen je netwerk kan nu gebruik gemaakt worden van de MOO-inlogassistent.

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*