Home - Service - MOO - MOO Beheer - Koppelen TextAid met MOO
Deel deze pagina:

Koppelen TextAid met MOO

Textaid is een volledig webbased tool die het mogelijk maakt om tekst voor te lezen. Hiermee helpt het kinderen (en volwassenen) die moeite hebben met lezen, bijvoorbeeld dyslectici. Momenteel is het mogelijk om Textaid te koppelen met MOO via SSO (Single Sign On). Om dit uit te voeren, dienen onderstaande stappen gevolgd te worden:

 1. Toestemming verlenen aan ReadSpeaker
 2. Ga naar MOO Beheer, tabblad Instellingen en Informatie en druk op de knop Koppelingen.
  Klik op ReadSpeaker in de lijst, en geef toestemming door het schuifje naar rechts te zetten.
 3. TextAid toewijzen aan gebruikers
 4. Ga naar MOO Beheer, tabblad Programma’s.
  • Wil je TextAid toewijzen aan leerlinggroepen, selecteer dan linksboven “groep”. Indien je wilt toewijzen aan personeelsgroepen, selecteer dan personeelsgroep.
  • Zoek TextAid op in de lijst met alle beschikbare apps. Handig is om daarvoor de zoekbox te gebruiken rechtsboven.
  • Vink de TextAid tegel aan en klik op Toewijzen. Selecteer 1 of meerdere groepen waaraan je Textaid wilt toewijzen, herhaal deze stap indien je TextAid gaat toewijzen bij zowel leerlingen als personeel.
 5. Klaar voor gebruik!
 6. Alle gebruikers waaraan de TextAid tegel is toegewezen (al dan niet via een groep), hebben nu de beschikking over TextAid in MOO programma’s en kunnen deze vanuit daar direct starten. Het is uiteraard ook mogelijk om deze toe te voegen aan de startpagina.
  Als je de allereerste keer TextAid opent vanuit MOO, verschijnt een vangpagina. Deze geeft je de mogelijkheid om een bestaand account te koppelen, mocht je voorheen al met TextAid gewerkt hebben zonder MOO koppeling. Als je nog nooit met TextAid hebt gewerkt, druk je hier op “Maak nieuw account”.
 7. De privacy voorwaarden accepteren
 8. Dit scherm verschijnt ook alleen je TextAid de eerste keer gebruikt en geeft inzicht welke gegevens TextAid van je verwerkt. Alleen als je de voorwaarden accepteert, is TextAid te gebruiken.
  Daarna is TextAid klaar voor gebruik. Bij elke volgende inlog kom je ook direct in TextAid terecht.

FAQ: Foutmelding als ik ReadSpeaker wil openen

Indien TextAid wordt aangeschaft bij Heutink ICT wordt tezamen met de bestelling ook de BRIN code van de school doorgegeven aan ReadSpeaker zodat ze de school kunnen matchen met de school in MOO.
Krijg je bij het openen van TextAid vanuit MOO de foutmelding “It seems like your school doesn’t have a TextAid account! Contact your school’s administrator.” Dan is het matchen van de BRIN code niet goed gegaan. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat TextAid niet bij Heutink ICT is aangeschaft.
In zo’n geval moet het even handmatig gecorrigeerd worden. Het account wat staat aangemerkt als “hoofdbeheerder” in TextAid moet dan even tezamen met het BRIN van school worden doorgegeven aan ReadSpeaker. Dit kan rechtstreeks via de support afdeling van ReadSpeaker of via de verkoopafdeling van Heutink ICT.

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*