Home - Service - MOO - MOO Beheer - Wat is SSO met Office
Deel deze pagina:

Wat is SSO met Office

Wat is SSO.

MOO heeft de mogelijkheid tot een Single Sign On (SSO) koppeling met Office 365. Deze optie is alleen beschikbaar voor scholen die hier een specifiek contract voor hebben afgesloten. Voor informatie hierover kunt u contact op nemen met Heutink-ict.

Door deze SSO koppeling wordt er voor een nieuw account in MOO automatisch een nieuw account in de Office 365 omgeving aangemaakt met alle licenties en een e-mailadres.

De inlog voor Office gaat via MOO. Je kan inloggen met je MOO gebruikersnaam en wachtwoord. Je hebt dus geen apart wachtwoord nodig voor Office.


Nieuwe gebruiker aanmaken.

Er verandert niets aan de werkwijze bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker. Je kan een gebruiker aanmaken door deze in het LAS aan een groep te koppelen of door lokaal een gebruiker in MOO aan te maken.

Zodra dit account is aangemaakt of geïmporteerd in MOO wordt er automatisch een Office 365 account aangemaakt. Het e-mailadres is gelijk aan de gebruikersnaam in MOO.

Controleer wel van te voren of het gewenste e-mailadres niet al bestaat in Office. Mocht het gewenste e-mailadres al bestaan in Office neem dan eerst contact op met de servicedesk voor je de gebruiker in MOO aanmaakt.

Naamswijziging.

Als je het e-mailadres wilt wijzigen van een bestaande gebruiker controleer dan eerst of het gewenste e-mailadres niet al bestaat in Office. Is dit het geval, neem dan eerst contact op met de servicedesk. Als het e-mailadres nog niet bestaat in Office is het voldoende om de gebruikersnaam te wijzigen in MOO beheer. Deze wijziging wordt vervolgens vanzelf doorgezet naar Office. Het kan enige tijd duren voor de wijziging in Office zichtbaar is.

Een groot deel van de beheeractiviteiten die je als ICT-coördinator zelf kan uitvoeren doe je met een SSO niet meer in de Office 365 beheeromgeving maar in MOO beheer. De volgende handelingen dienen allemaal in MOO uitgevoerd te worden: nieuwe gebruiker aanmaken, nieuw e-mailadres aanmaken, e-mailadres wijzigen en gebruikers verwijderen. Twijfel je of je een handeling zelf uit kan voeren, of hoe je dat moet doen, neem dan altijd eerst contact op met de Servicedesk.

 

  

Blijfup-to-date

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*