ICT-bekwaamheidsscan

Om ICT als leerkracht goed te kunnen inzetten zijn digitale vaardigheden een voorwaarde. Wij helpen je graag om de op jouw school of scholen aanwezige kennis en skills in kaart te brengen.

Kader voor ICT-bekwaamheid van leraren

Onze ICT-bekwaamheidsscan is gebaseerd op het ‘Kader voor ICT-bekwaamheid van leraren’ van Kennisnet. In dit Kader wordt beschreven welke bekwaamheden leerkrachten nodig hebben om ICT op zo’n manier te integreren dat het hun onderwijs aantrekkelijker, efficiënter en/of effectiever maakt. Het uitgangspunt hierbij is dat ICT geen doel op zich is, maar een middel om de leerkracht te helpen een doel te behalen.

De zelfscan

Deze zelfscan levert een individuele rapportage op voor de leerkracht en een schoolrapportage met aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling. Deze scan kan aangevuld worden met extra modules als Office 365, Google en MOO 2.0 om de vaardigheid van de leerkracht bij deze specifieke programma’s te bevragen.

Wat kun je met de uitkomst doen?

De ICT-bekwaamheidsscan geeft aanknopingspunten voor individuele ontwikkeling of voor het schoolteam. Hierbij kunnen we ondersteunen door middel van advies, begeleiding of trainingen.

Op basis van de schoolrapportage en de Quickscan kan bijvoorbeeld gekozen worden om één van onze experts in te schakelen. Hierbij kan gedacht worden aan begeleiding op het gebied van:

  • Mediawijsheid
  • Programmeren en computational thinking
  • Basiskennis presentatiesoftware
  • Basiskennis efficiënt werken Office
  • Informatievaardigheden
  • Educatieve software planmatig inzetten
  • Gastlessen en co-teaching

Kosten en meer informatie

Het afnemen en uitwerken van een individueel ict-bekwaamheidsprofiel kan al vanaf 17,50 per persoon. Voor een uitgebreide prijsopgaaf met een kick-off presentatie, quickscan, schoolrapportage en de kosten van vervolgworkshop gaan wij graag persoonlijk met u in gesprek.

Neem contact op

Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*