Home - Training & Advies - Laat ze leren video's
Deel deze pagina:

Vlotte vlogs over ICT en onderwijs

ICT kan onderwijs aantrekkelijker, persoonlijker en uiteindelijk succesvoller maken. Maar hoe en met welke middelen? Onze onderwijsconsulenten inspireren je in de nieuwe vlogreeks #laatzeleren door de mogelijkheden praktisch uiteen te zetten. Abonneer je op het YouTubekanaal van Heutink ICT: #laatzeleren en mis geen enkele vlog!

Abonneren op ons kanaal

Portfolioleren met Schoolfolio

Sebastiaan en onderwijsconsulent Rik Hooftman vertellen je over hoe je Schoolfolio kan gebruiken om portfolio’s te organiseren.

Steeds meer scholen kiezen voor een vorm van portfolioleren. Deze vorm van leren kan helpen om de leerlingen meer eigenaar te maken van hun eigen leerproces en doet zo meer recht aan de verschillen tussen leerlingen. Het past ook bij de 21e eeuwse vaardigheden en het ontwikkelen van digitale geletterdheid. Daarom is MOO een samenwerking aangegaan met de ontwikkelaars van Schoolfolio. Deze veelgebruikte oplossing is voortaan beschikbaar als optionele MOO-module en biedt dezelfde functionaliteit.


Meer.#laatzeleren

3 manieren om te programmeren in de klas

Sebastiaan en onderwijsconsulent Ralph van der Stroom vertellen je over hoe je op een aantal simpele manieren leerlingen kan laten programmeren in de klas.

Aan de slag met Google Classroom

Sebastiaan en onderwijsconsulent Rik Hooftman vertellen je over hoe je gemakkelijk werk van leerlingen kan verzamelen en organiseren met Google Classroom.

Dyslexietools voor leerlingen in Office 365

Jan Willem en onderwijsconsulent Lisa Harmsen vertellen je een aantal handige tips om kinderen met dyslexie te ondersteunen.

Slim woorden en begrippen leren met Quizlet

Sebastiaan en onderwijsconsulent Lisa Harmsen vertellen je hoe je op een leuke manier woordjes kan stampen met je leerlingen.

Nieuw op YouTube: #laatzeleren

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vlogs die we publiceren? Heb je zelf onderwerpen die je graag behandeld zou willen zien in zo’n vlog? Laat het ons dan weten in de comments!

Abonneren op ons kanaal

In de media . gespot

Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*
500.000 kinderen en duizenden onderwijsprofessionals leren en werken dagelijks in MOO 500.000 kinderen en duizenden onderwijsprofessionals leren en werken dagelijks in MOO
20 jaar ervaring in ICT 20 jaar ervaring in ICT
ICT-artikelen bestel je op heutink.nl ICT-artikelen bestel je op heutink.nl
Grootste assortiment Grootste assortiment
Werken en leren in de cloud met MOO Werken en leren in de cloud met MOO