Digitale schoolbord trainingen

Wil je alle mogelijkheden van je digitale schoolborden/touchscreens benutten? Wij helpen je, met gerichte trainingen en workshops.

Welke trainingen zijn er?

Praktijktrainingen
Begint een school net met digiborden of er komen nieuwe borden bij? Zijn er nieuwe gebruikers die de eerste stappen gaan zetten in interactief lesgeven? Met deze trainingen wordt de basis gelegd.
 • Instructietraining
  Een inleidende sessie waarbij de werking van het bord, aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk, wordt uitgelegd.
 • Basistraining
  Tijdens deze traininssessie leren de deelnemers het bord zelf kennen. Naast de nodige instructies zijn er veel opdrachten die aansluiten bij de dagelijkse praktijk.
Verdieping of verbreding
Voor meer ervaren gebruikers die de basis van interactief lesgeven al onder de knie hebben, biedt Heutink ICT diverse workshops:
 • Het digibord en het activerende directe instructiemodel
  Leerkrachten leren het digibord te betrekken in het activerende directe instructiemodel. Bij elke fase wordt concreet ingegaan op de mogelijkheden die het bord biedt.
 • Interactief lesgeven
  Veel leerkrachten gebruiken het digibord vooral als traditioneel krijtbord en presentatiemiddel. Deze workshop helpt de overstap te maken naar een bredere inzet. De leerkrachten leren hoe het bord op een interactieve manier kan worden ingezet.
 • Werken met de bibliotheek
  Elk digibord is voorzien van een bibliotheek die naar eigen inzicht gevuld kan worden met lesmateriaal, zoals praatplaten of een verhoudingstabel. Groot voordeel is dat het materiaal altijd direct beschikbaar is. Deze workshop gaat over de ins en outs van de bibliotheek.
Thematische workshops
Liggen binnen een school accenten op taal en spelling? Of juist op rekenen? Heutink ICT helpt bij het leggen van creatieve en interactieve combinaties tussen speerpunten en de ondersteuning die digiborden daarbij kunnen bieden. We bieden daartoe diverse thematische workshops:
 • Rekenen op het digibord
  Deze workshop behandelt het maken van lesmateriaal voor het vakgebied rekenen. Er is veel aandacht voor de bibliotheek, waarin de leerkracht naar eigen inzicht veel gebruikt lesmateriaal kan plaatsen, zoals geld of schema’s.
 • Taal en spelling op het digibord
  Het digibord biedt volop mogelijkheden om een taalles aantrekkelijker, uitdagender en interactiever te maken. In deze workshop leer je doeltreffender dan ooit met taal en spelling te werken. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van de bibliotheek.
 • Wereldoriëntatie op het digibord
  Bij wereldoriëntatie is het digibord een ideaal middel. Denk hierbij aan woordwebben, plaatmateriaal etc. Leerkrachten leren het bord specifiek bij de wereldoriëntatielessen in te zetten om deze te verlevendigen en de leerlingen meer bij de les te betrekken.
 • Het digibord met kleuters
  Bij kleuters kan het digibord op allerlei manieren worden gebruikt, niet alleen klassikaal maar ook in de kleine kring of als werkhoek. Ideeën, mogelijkheden en werkwijzen zijn verweven met een praktisch gedeelte.
 • Datum: in overleg
 • Locatie: op locatie
 • Doelgroep: Leraren, ICT-coördinatoren
 • Lesmateriaal: Inbegrepen
 • Studiebelasting: De (vervolg) training duurt 2,5 uur.

 

Interesse in een training voor je digitale schoolbord?

Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier. Wij vertellen u graag meer over onze totaalaanpak waarbij het DNA-model centraal staat: naar een passende inzet van ICT voor elke school. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

*
*
*
*

Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*