Office 365 trainingen

Wil je als school aan de slag met Office 365? Met ons trainingsaanbod zorg je voor de juiste kennis. Onze trainingen zijn zo opgezet dat je je op jouw eigen niveau en in je eigen context de vaardigheden eigen kunt maken. De opdrachten die je maakt zijn toegespitst op het gebruik in de praktijk.

Welke trainingen zijn er?

Basistraining 1
In deze training leer je de basisbeginselen van het gebruik van Office 365. We gaan in op het gebruik van de Mail, Contactpersonen, Agenda, Onedrive en de Webapps. Een basistraining die niet mag ontbreken in de nascholing voor jouw team. Nadat de teamleden uitleg hebben gekregen van de mogelijkheden, gaan ze zelf aan de slag om bijvoorbeeld hun agenda te vullen, Onedrive te gebruiken en contactpersonen toe te voegen.
Basistraining 2
Deze training is geschikt voor scholen die met Sharepoint (gaan) werken. De basisbeginselen worden uitgelegd waarbij samenwerken en het delen van informatie centraal staan. Ook gaan we in op de mogelijkheden van Onedrive. Nadat de teamleden uitleg hebben gekregen van de mogelijkheden van Sharepoint en OneDrive, gaan ze zelf aan de slag met opdrachten waarmee ze de mogelijkheden van beide omgevingen te onderzoeken.
Creatief met Office 365
In deze training leer je hoe je de creatieve elementen van Office 365 in je onderwijs kunt gebruiken. De apps OneNote, Sway, Forms en Teams zijn vaak onbekend maar zeker de moeite waard om te ontdekken. Je kunt ze bijvoorbeeld inzetten voor het maken van een nieuwsbrief, quiz, inschrijfformulier voor oudergesprekken of het bijhouden gespreksnotities of observaties. Haal meer uit Office 365!
Samenwerken in Teams
In deze training maak je kennis met Microsoft Teams, en leer je hoe je deze app kunt inzetten om je leerlingen te laten werken in een digitale klas. Kinderen kunnen hierin samen aan documenten werken, berichten lezen die jij ze stuurt en opdrachten maken en inleveren die jij uitdeelt. Aan het einde van deze training weet je hoe je een Team maakt, inricht en gebruikt. Deze training kan ook met leerlingen in de klas plaatsvinden. Learning on the job!

Bekijk hier de ingeplande sessies.

Minecraft
Minecraft in de klas? Dat kan nu met de speciale onderwijseditie van Minecraft van Microsoft. Deze trainingen worden gegeven door een door Microsoft gecertificeerde Minecraft trainer die je stap voor stap meeneemt in deze wereld vol pixels. Je leert hoe je Minecraft in specifieke vakgebieden in zou kunnen zetten. En leert hoe je controle kunt houden over een klas in een Minecraft-omgeving.

Bekijk hier de ingeplande sessies.

  • Datum: in overleg
  • Locatie: op locatie
  • Doelgroep: Leraren, ICT-coördinatoren
  • Lesmateriaal: Inbegrepen

 

Interesse in een Office 365 training?

Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier. Wij vertellen u graag meer over onze totaalaanpak waarbij het DNA-model centraal staat: naar een passende inzet van ICT voor elke school. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

*
*
*
*

Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*