Office 365 trainingen

Wil je als school aan de slag met Office 365? Met ons trainingsaanbod zorg je voor de juiste kennis. Onze trainingen zijn zo opgezet dat je je op jouw eigen niveau en in je eigen context de vaardigheden eigen kunt maken. De opdrachten die je maakt zijn toegespitst op het gebruik in de praktijk.

Welke trainingen zijn er?

Basistraining 1
In deze training leer je de basisbeginselen van het gebruik van Office 365. We gaan in op het gebruik van de Mail, Contactpersonen, Agenda, Onedrive en de Webapps. Een basistraining die niet mag ontbreken in de nascholing voor jouw team. Nadat de teamleden uitleg hebben gekregen van de mogelijkheden, gaan ze zelf aan de slag om bijvoorbeeld hun agenda te vullen, Onedrive te gebruiken en contactpersonen toe te voegen.
Basistraining 2
Deze training is geschikt voor scholen die met Sharepoint (gaan) werken. De basisbeginselen worden uitgelegd waarbij samenwerken en het delen van informatie centraal staan. Ook gaan we in op de mogelijkheden van Onedrive. Nadat de teamleden uitleg hebben gekregen van de mogelijkheden van Sharepoint en OneDrive, gaan ze zelf aan de slag met opdrachten waarmee ze de mogelijkheden van beide omgevingen te onderzoeken.
Creatief met Office 365
In deze training leer je hoe je Office 365 in je onderwijs kunt gebruiken, hoe je leerlingen beter kunt laten samenwerken en hoe je peer-feedback kunt implementeren in je lessen.
Samenwerken in Teams
In deze training maak je kennis met Teams, en leer je hoe je deze online klas kunt inzetten om opdrachten te plaatsen en beoordelen en om te kunnen differentiëren. Na afloop van deze kennissessie:
  • Ken je de basisfuncties van OneNote en weet je hoe je met gedeelde notitieblokken werkt.
  • Ken je de basisfuncties van Teams en weet je hoe je Teams opricht en hierin kunt werken.
  • Ben je op de hoogte van verschillende manieren om Teams en/of OneNote in te zetten als online werkomgeving voor je klas.

Bekijk hier de ingeplande sessies.

Minecraft
De kennissessie over Minecraft gaat over de nieuwste tool van Office 365. Na afloop van deze kennissessie:
  • Weet je hoe je Minecraft in specifieke vakgebieden in zou kunnen zetten.
  • Ben je op de hoogte van de specifieke kenmerken van de onderwijseditie van Minecraft.
  • Weet je hoe je controle kunt houden over een klas in een Minecraft-omgeving.

Bekijk hier de ingeplande sessies.

  • Datum: in overleg
  • Locatie: op locatie
  • Doelgroep: Leraren, ICT-coördinatoren
  • Lesmateriaal: Inbegrepen

 

Interesse in een Office 365 training?

Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier. Wij vertellen u graag meer over onze totaalaanpak waarbij het DNA-model centraal staat: naar een passende inzet van ICT voor elke school. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

*
*
*
*

In de media . gespot

Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*
500.000 kinderen en duizenden onderwijsprofessionals leren en werken dagelijks in MOO 500.000 kinderen en duizenden onderwijsprofessionals leren en werken dagelijks in MOO
20 jaar ervaring in ICT 20 jaar ervaring in ICT
ICT-artikelen bestel je op heutink.nl ICT-artikelen bestel je op heutink.nl
Grootste assortiment Grootste assortiment
Werken en leren in de cloud met MOO Werken en leren in de cloud met MOO