MOO+ trainingen

MOO wordt MOOier wanneer je het aansluit op andere omgevingen zoals G-Suite for Education, Office 365 of Schoolfolio. Zo geef je leerlingen en leerkrachten met hun MOO-account toegang tot een digitale gereedschapskist die meegroeit met je school.

Met onze MOO+ trainingen leert je team spelenderwijs met deze nieuwe gereedschappen om te gaan. Deze trainingen kenmerken zich door veel doen en veel samenwerken. Aan het einde van de training vul je je eigen checklist is om te controleren of je het beheerst.

Geen tijd voor een teamtraining? Dan bieden we iedere training ook aan in co-teaching zodat we het direct bij jullie in de klas implementeren.

Welke trainingen zijn er?

MOO+ Chromebook-training
Werkt jouw school of stichting met MOO, Chromebooks en/of G-Suite for Education en ben je klaar om met je team de volgende stap te zetten? Tijdens de MOO + Chromebook-training leren teams spelenderwijs:

 • Tips en trucs voor werken met Chromebooks in de klas (zowel technisch als didactisch)
 • Hoe je snel en eenvoudig links en materialen deelt met je leerlingen
 • Hoe je leerlingen documenten en presentaties kunt maken in Google Drive
 • Hoe je leerlingen samen kunnen werken aan documenten
 • Hoe je als leerkracht werk van leerlingen kunt verzamelen met opdrachten in Google Classroom
 • Hoe je als leerkracht werk van leerlingen kunt vinden, organiseren en beoordelen
 • Op welke manieren je Google Classroom en Google Drive nog meer in kunt zetten

Spelenderwijs houdt in dat deelnemers ook daadwerkelijk aan de slag gaan; eerst als leerling, daarna als leerkracht. Aan het einde van de bijeenkomst hebben deelnemers een lesgroep aangemaakt in Google Classroom met daarin een aantal eenvoudige opdrachten voor leerlingen om hiermee te kunnen oefenen. Deelnemers ontvangen tijdens en na afloop een Chromebook- en Classroom-spiekbrief om ook na de training de belangrijkste zaken weer te kunnen reproduceren.

Bekijk hier de video waarin onze onderwijsconsulenten Sebastiaan en Rik je uitleg geven over deze training.

MOO+ Schoolfolio-training
De optionele module MOO Portfolio is de in MOO te integreren versie van de bekende oplossing Schoolfolio. De functionaliteit is identiek en je bent voordeliger uit dan wanneer je Schoolfolio stand-alone zou gebruiken.
 • Datum: in overleg
 • Locatie: op locatie
 • Doelgroep: Leraren, ICT-coördinatoren
 • Lesmateriaal: Inbegrepen

 

Interesse in een MOO+ trainingen?

Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier. Wij vertellen je graag meer over onze totaalaanpak waarbij het DNA-model centraal staat: naar een passende inzet van ICT voor elke school. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

*
*
*
*


Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*