Hoe krijg ik iedereen in beeld bij Teams?

Nu er in het onderwijs massaal op afstand wordt gewerkt, wordt er voor lesgeven en (team)vergaderen veel gebruik gemaakt van Microsoft Teams. Een vraag die bij gebruikers vaak opkomt is: waarom zie ik maar vier van de deelnemers aan mijn les of vergadering op mijn scherm? Kan dat niet anders?

Home - Hoe krijg ik iedereen in beeld bij Teams?
Deel deze pagina:

 


Het.antwoord

Het korte antwoord is: nee, op dit moment kan dat nog niet (maar lees vooral ook de volgende alinea!). De desktop-app van Teams kan nu maximaal 2 x 2 = 4 beeldtegeltjes tegelijk laten zien. Om toch iedereen in beeld te laten komen, heeft Microsoft wel iets slims ingebouwd, namelijk 'active speaking'. Dat houdt in dat iemand op het scherm verschijnt zodra hij of zij begint te spreken. Op je scherm zie je zodoende steeds de laatste vier mensen die iets hebben gezegd.


PER EIND APRIL AL 9 DEELNEMERS TEGELIJK IN BEELD

Het goede nieuws is dat Microsoft heeft aangekondigd dat er per eind april al 3 x 3 = 9 deelnemers tegelijk in beeld kunnen komen in een Teams-les of -vergadering. Dat maakt het allemaal alweer een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Een Teams-ontwikkelaar heeft laten weten dat Microsoft er hard aan werkt om het maximum aantal deelnemers zelfs nog verder uit te breiden. Wij houden je op de hoogte!

Bron: Microsoft

ACHTERGROND

Vind jij het niet prettig als iedereen via Teams het zolderkamertje ziet waar je in deze tijd noodgedwongen zit te werken? Dan kun je in de desktop-app van Teams tijdens een les of vergadering je achtergrond aanpassen. Microsoft heeft een aantal standaardachtergronden toegevoegd waaruit je kunt kiezen. Maar je kunt ook je eigen achtergronden uploaden. Zo kun je zelfs lesgeven of vergaderen vanaf het strand!

Aan de slag met Teams?

Wil jij direct aan de slag met lesgeven en vergaderen met Microsoft Teams? Klik dan hier om Teams voor je desktop te downloaden. Let op: de informatie op deze pagina – met name over het maximum aantal deelnemers aan een les of vergadering – heeft betrekking op deze desktop-app (dus niet op de mobiele Teams-app; daarin kun je bijvoorbeeld maar één deelnemer tegelijk zien).

Heb je meer vragen?

Neem contact op
Hulp nodig.bij lesgeven op afstand?

Wil jij meer weten over leren en lesgeven op afstand en hoe Heutink ICT je daarbij kan helpen? Klik dan hier voor meer informatie en diverse mogelijkheden om direct contact met ons op te nemen.

Leren op afstand

Blijfup-to-date

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en acties

*